Constructii & Imobiliare

Londonezii ţin casele ”la ciorap”: Brexitul i-a speriat pe britanici şi nu mai vor să-şi vândă proprietăţile

Londonezii ţin casele ”la ciorap”: Brexitul i-a...

Autor: Ştefan Stan

16.01.2017, 12:34 262

Proprietarii de locuinţe din Londra sunt sceptici când vine vorba de listarea la vânzare a locuinţelor, din cauza incertitudinii procesului de Brexit şi creşterii taxelor la imobiliare, screi Bloomberg.

În timp ce preţul mediu al unei proprietăţi în capitala britanică a crescut cu 1,4% în ianuarie, la 624,953 de lire, tot mai puţini londonezi vor să îşi vândă locuinţele.

Numărul noilor listări a scăzut cu 14% în raport cu ianuarie anul trecut, potrivit portalului de imobiliare Rightmove din Marea Britanie.

”Anul trecut am văzut mulţi posesori de locuinţe că încearcă să vândă la ceea ce au crezut că este vârful pieţei, însă cei din centrul Londrei déjà erau un an prea târziu”, a spus Miles Shipside, directorul Rightmove.  ”Proprietarii sunt acum mult mai conştienţi de provocările din piaţă şi de riscuri, cât şi de costurile Brexitului şi de incertitudinile aferente, ceea ce îi face să fie reticenţi când vine vorba de a vinde”, a adăugat el.

În Marea Britanie, preţurile apartamentelor au urcat cu 0,4% în ianuarie faţă de decembrie, iar la nivel anual au crescut cu 3,2%, la o medie de 300.245 de lire.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO