Constructii & Imobiliare

Mallurile şi proiectele de retail îi aduc dezvoltatorului NEPI venituri din chirii de 75 de milioane de euro

Mallurile şi proiectele de retail îi aduc...

Autor: Andreea Neferu

17.11.2015, 00:08 1334

NEPI este cel mai mare proprietar de spaţii de retail de pe plan local, având aproape 500.000 de metri pătraţi în portofoliu, atât în Capitală, cât şi în provincie.

Compania de dezvoltare imo­biliară NEPI, condusă de românul Alex Morar, obţine venituri anuale de circa 75 de mi­lioane de euro din închi-rierea spaţiilor din mallurile şi proiectele de retail pe care le deţine în România, arată calculele ZF pe baza datelor din cel mai recent raport al dez-voltatorului.

Centrul comercial care generează cele mai mari venituri pentru NEPI este Mega Mall, care de altfel din punctul de vedere al suprafeţei închiriabile este şi cel mai mare, 75.000 de metri pătraţi.

Mallul din Bu­cu­reşti, inaugurat anul acesta, aduce anual venituri din chirii de peste 17 milioane de euro, în timp ce un alt mall al NEPI, Prome­nada, cu 40.300 de metri pătraţi, generează venituri din chirii de 10 milioane de euro, potrivit datelor din raportul NEPI, care sintetizează activitatea companiei la jumătatea lunii octombrie. Compania de dezvoltare imobiliară şi-a „completat“ portofoliul de spaţii de retail anul acesta şi cu achiziţia proiectului Auchan Titan din Capitală, pe care l-a preluat de la nemţii de la Aberdeen Asset Management pentru 86 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO