Constructii & Imobiliare

Metroul spre Otopeni, potenţial pentru birouri în aeroport şi noi cartiere rezidenţiale

Metroul spre Otopeni, potenţial pentru birouri în...

Autor: Bogdan Alecu

06.02.2018, 00:07 4625

Viitoarea linie de metrou care va uni Gara de Nord şi aeroportul Oto­peni va pemite construirea unor noi cartiere re­zidenţiale la nord de Bucureşti şi dez­vol­tarea unui viitor pol de birouri pentru a deservi mai bine com­paniile aeriene.

„În oraşul Otopeni, care cuprinde şi Odăile, sunt încă multe suprafeţe de teren disponibile pentru dez­voltări noi de tip „green­field“. Cartiere în­tregi cu toate funcţiunile. Astfel, cu o urba­nizare bine gândită, s-ar putea ajunge la o dez­voltare net superioară zonei Pipera - Voluntari, ceea ce va permite acestui satelit al capitalei să devină o suburbie premium care să ofere toate facilităţile unei zone urbane moderne, comparabilă cu cele adiacente marilor capitale europene, care să ofere un nivel de calitate al vieţii ridicat“, explică Ale­xan­dru Mitrache, head of land develop­ment, Cushman & Wakefield Echinox.

Proiectul Magistralei 6 de metrou pre­vede un traseu de 14,2 km şi cu­prinde 12 staţii, printre care la Rom­ex­po, aeroportul Băneasa, Băneasa Shop­ping City, Str. Jandarmeriei şi aeroportul Henri Coandă.

„Acest proiect se află pe masa autorită­ţi­lor de aproximativ 7 ani iar specialiştii afir­mă că termenul realist de finalizare, dacă lu­crările demarează as­tăzi, este anul 2022. Anun­ţul privind realizarea aces­tei magistrale a dus la o creş­tere a preţului pe metru pătrat la te­renurile amplasate în zona viitoarei ma­gis­trale, fapt ce a condus la o reţinere pri­vind viitoarele proiecte“, a spus Gabri­el Simulescu, Knight Frank România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO