Constructii & Imobiliare

​Mihai Rohan, Cirom: Construim mult, dar prost. În Pipera s-au ridicat case alandala si nu se poate circula

​Mihai Rohan, Cirom: Construim mult, dar prost. În...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.06.2016, 14:36 1481

Primul trimestru al anului a adus 2% la ponderea construcţiilor noi rezidenţiale, iar investiţiile în infrastructură sunt aşteptate să ia avânt anul viitor, a spus Mihai Rohan, preşedinte Cirom, în cadrul conferinţei ZF Birouri & Rezidenţial, organizate de Ziarul Financiar.

„Trimestrul 1 din 2015 are un plus de 2% la construcţii noi, în principal la construcţiile rezidenţiale. Pentru infrastructură sunt studii de fezabilitate lansate, sperăm să fie finalizate, aşteptăm un trend pozitiv pe infrastructură anul viitor. În ceea ce priveşte construcţiile de birouri, pot spune că noi construim clădiri mari de sticlă, dar v-aţi gândit cum vor arăta după un cutremur de 7 grade? Construim clădiri de birouri în care nu putem respira, pentru că e prea mult aer condiţionat şi ne doare capul, nu e aer proaspăt.

Toate acestea înseamnă, deci, că noi construim mult, dar prost. Construim foarte repede, dar nu ne gândim la ce urmeaza după. În Pipera s-au ridicat case alandala si nu se poate circula. Un exemplu de bună practică e Corbeanca, unde Cristian Ţânţăreanu, de meserie inginer constructor, a construit întâi infrastructura, apoi casele”, a spus Mihai Rohan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO