Constructii & Imobiliare

Ministrul Finanţelor anunţă schimbări la programul ”Prima Casă”: Va avea şi anul acesta plafon de 2 miliarde de lei, dar vor fi modificate condiţiile. ”Programului i se va da o tentă mai socială”

Ministrul Finanţelor anunţă schimbări la programul...

Autor: Alina Botezatu

02.03.2019, 23:49 11178

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat, duminică seara, că programul „Prima Casă” va fi continuat în acest an, cu un plafon de 2 miliarde de lei. Programul urmează să fie făcut modificat, dându-i-se o tentă mai socială.

„Ca plafon (pentru Prima Casă – n.red.), am prins cam 2 miliarde de lei, în acest an. Deci, va continua, numai am spus că, în discuţia pe care am avut-o la Banca centrală, pentru a-l face mai social. (...) Până la final de februarie, vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Finanţarea există - a fost bugetat. Programul continuă”, a menţionat, duminică seara, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul Finanţelor a mai spus că modificările vor fi făcute până la finalul lunii februarie printr-o Hotărâre de Guvern.

„Probabil, (modificările) vor fi suprafaţa casei, persoanele cu venituri mai mici. Este un program social, până la urmă. Este Prima Casă. Nu-ţi iei casă de 500 de metri, prima casă. Îţi iei o casă pentru familie, atât cât poţi”, a explicat Teodorovici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO