Constructii & Imobiliare

Mobila produsă în fabrica Lemet ajunge în 74 de magazine. „Banii pe care i-am avut i-am investit în producţie, în reţea“

În fabrica Lemet şi în magazinele deţinute direct de acţionarii producătorului lucrează 700 de oameni

În fabrica Lemet şi în magazinele deţinute direct de acţionarii producătorului lucrează 700 de oameni

Autor: Corina Mirea

23.02.2016, 00:08 2537
Antreprenorul Alexandru Rizea a pus bazele producătorului de mobilă Lemet la începutul anilor '90 într-un fost atelier şcolar din Câmpina. Familia Rizea s-a extins din producţie şi către retail, iar anul trecut cele peste 70 de magazine Lem’s au avut vânzări de 280 mil. lei, în creştere cu 10% faţă de 2014.
 
Mai mult de 500 de angajaţi lucrează în fabrica de mobilă Lemet din Brebu, o comună din judeul Prahova care nu are nici 8.000 de locuitori. Mobila pentru dormitor, living, bucătărie sau hol produsă de ei ajunge în 74 de puncte de vânzare din toată ţara, deschise sub umbrela Lem's, brandul creat de familia Rizea pentru reţeaua de magazine a grupului.
 
Anul trecut, vânzările reţelei de magazine au ajuns la 279 de milioane de lei, în creştere cu 9,4% faţă de anul precedent, urmând dinamica întregii industrii de mobilă, 2015 fiind anul în care mulţi jucători de profil au simţit că piaţa „respiră“ în sfârşit.
 
„Creşterea vine în primul rând datorită evoluţiei pieţei, anul trecut oamenii au fost mai dornici să cumpere de la noi. Din 2014 spuneam că piaţa îşi va reveni, iar în 2015 eram sigur că oamenii vor avea o putere de cumpărare mai mare, pe fondul scăderii dobânzilor, al creşterii salariilor etc. Am şi dezvoltat reţeaua, am îmbunătăţit producţia de panouri de pal şi pe cea de tapiţerie. Toate au dus la creştere, dar important este să ai unde să vinzi, altfel degeaba produci“, a spus pentru ZF Alexandru Rizea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO