Constructii & Imobiliare

Nemţii de la GLL, care deţin Charles de Gaulle Plaza, cumpără cu 75-85 mil. euro complexul de birouri Floreasca Park de la Portland Trust

Nemţii de la GLL, care deţin Charles de Gaulle Plaza,...

Autor: Andreea Neferu

21.08.2015, 12:35 2651

Compania germană de administrare a activelor imobiliare GLL Real Estate Partners, care deţine clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza din Bucureşti, este la un pas distanţă de a anunţa achiziţia proiectului de birouri Floreasca Park din Capitală de la dezvoltatorul Portland Trust, într-o tranzacţie estimată la 75-85 de milioane de euro, potrivit mai multor surse din piaţă.

Proiectul de birouri Floreasca Park, care a fost finalizat la sfârşitul lui 2013 în una dintre cele mai fierbinţi zone de office din Bucureşti, Barbu Văcărescu-Calea Floreasca, are 37.500 de metri pătraţi, iar printre principalii chiriaşi se numără Oracle, Allianz, Kellogg’s, BASF sau Kalon. Investiţia în Floreasca Park a fost de circa 70 de milioane de euro.

Portland Trust are în Bucureşti active totale de circa 250 de milioane de euro, potrivit ultimelor date. Dezvoltatorul este unul dintre primii in­vestitori străini care au început dezvoltarea de birouri în Bucureşti la finalul anilor ’90, prima clădire realizată fiind Opera Center. Ulterior, Neale a dezvoltat parcul de afaceri Bucharest Business Park din spatele Casei Presei Libere, cele două proiecte fiind vândute grupului austriac CA Immo.

Mai târziu, Portland a fost unul dintre primii investitori din zona Floreasca – Barbu Văcărescu, unde a ridicat proiectul Floreasca Business Park, vândut grupului sud-african NEPI pentru mai bine de 100 mil. euro.

În prezent, Portland are în derulare tot în apropiere de staţia de metoru Aurel Vlaicu proiectul de birouri Oregon Park, o investiţie de circa 90 de milioane de euro.

Pe de altă parte, GLL Real Estate Partners este un fond de real estate din Germania, deţinut în proporţie de 81% de management, iar 19% din acţiuni aparţin grupului italian din industria asigurărilor Generali, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. GLL are în administrare fonduri de peste 5 miliarde de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO