Constructii & Imobiliare

Nemţii de la Max Boegl, care au construit Arena Naţională, au pus proiectul eolian de 180 milioane de euro în stand-by

Nemţii de la Max Boegl, care au construit Arena...

Autor: Roxana Petrescu

02.09.2014, 00:06 518
Constructorul german Max Boegl, care a realizat pe piaţa locală proiecte pre­cum stadionul Arena Naţională din Bu­cureşti sau autostrada Cernavodă-Medgidia-Constanţa, spune că proiectul eolian de aproape 180-200 de milioane de euro, a cărui finalizare era programată pen­tru anul acesta, se amână în contextul în care construcţiile nici măcar nu au început.
 
Nemţii spuneau anul trecut că startul lucrărilor la parcul de 99 MW era prog­ramat pentru 2013, iar proiectul, a cărui valoare era estimată la 180-200 de milioane de euro, trebuia să fie finalizat anul acesta, în Casmicea, o comună din judeţul Tulcea.
 
Schimbările legislative din ultimul an, dar şi anumite probleme legate de procesul de avizare au pus acest proiect, care ar fi putut fi cea mai importantă investiţie finalizată anul acesta în domeniul energiei eoliene, în stand-by, neexistând în acest mo­ment o dată pentru reluarea proce­du­rilor. Mai mult, construcţiile nici nu au început.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO