Constructii & Imobiliare

Nici giganţii planetei nu sunt scutiţi de probleme: Şeful IKEA pleacă după numai 4 ani în funcţie

Autor: Ştefan Stan

25.05.2017, 13:06 34132

Peter Agnefjäll, fostul şef al gigantului suedez Ikea, a demisionat într-o mutare surpriză, la numai patru ani după ce a fost numit formal pe poziţie, scrie Wall Street Journal.

Gigantul suedez producător de mobilă a anunţat miercuri că îl numeşte pe Jesper Brodin, în prezent şeful departamentului de producţie şi a lanţului de aprovizionare, noul CEO al companiei.


Tarom ”sare la gâtul” Ryanair după ce a râs de compania naţională. ”La acelaşi preţ cât pentru un zbor Tarom, puteţi cumpăra 10 zboruri cu Ryanair. Scapă de tarifele mari”. Replica genială dată de Tarom

Jobul din România pentru care nu ai nevoie de facultate şi câştigi lejer 3.500 de lei pe lună, cazare şi mâncare. Companiile caută disperare oameni şi nu găsesc


Brodin, în vârstă de 48 de ani, este fostul asistent al fondatorului Ingvar Kampard. El îşi va asuma poziţia de la 1 septembrie, potrivit unui anunţ de miercuri al companiei. 

Vânzările IKEA Group din anul financiar 2016 au ajuns la 34,2 miliarde de euro, în creştere cu 7,1%, potrivit unui anunţ al retailerului suedez. 

„IKEA Group a avut parte de încă un an bun şi a întâmpinat 783 de milioane de vizitatori în magazine. Ne dorim să le oferim clienţilor produse de bună calitate şi inspiraţie pentru a avea case şi mai frumoase,” a declarat Peter Agnefjäll, fostul preşedinte şi CEO IKEA Group.

China rămâne una dintre pieţele cu cea mai rapidă creştere din IKEA Group, alături de Australia, Canada şi Polonia. Germania îşi păstrează poziţia de cea mai mare piaţă şi este urmată îndeaproape de Statele Unite. Ambele pieţe au avut un an cu creşteri record.

Ikea Group susţine că expansiunea continuă în ritm susţinut, iar anul viitor vor fi deschise primele magazine din India şi Serbia. IKEA Group a deschis 12 noi magazine şi 19 Pick up and Order points pe parcursul anului trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO