Constructii & Imobiliare

Nordis investeşte 2,5 milioane euro în cel de-al 4-lea proiect rezidenţial sub marca proprie, în zona Băneasa

Nordis investeşte 2,5 milioane euro în cel de-al 4-lea...

Autor: Roxana Rosu

24.04.2018, 12:37 1072

Clienţii care caută apartamente în zona rezidenţială Băneasa-Pipera sunt cu precădere familiile cu copii, care preferă apartamentele cu două şi trei dormitoare, şi au bugete de cumpărare cuprinse între 120.000 euro şi 220.000 euro, iar la închiriere între 600 euro/lună şi 800 euro/lună, potrivit datelor companiei imobiliare Nordis.

Grupul de firme Nordis,  înfiinţat  de consultantul imobiliar Emanuel Poştoacă, investeşte 2,5 milioane euro în cel de-al patrulea proiect sub marcă proprie, Nordis Residence Privighetorilor, în zona Băneasa, un ansamblu rezidenţial tip boutique, cu un număr redus de apartamente de 2, 3 şi 4 camere.

Preţurile pornesc de la 87.000 euro pentru apartamentele de 2 camere, de la 112.000 euro pentru apartamentele de 3 camere, iar pentru cei care îşi doresc un apartament cu 4 camere, preţurile pornesc de la 139.000 euro. La aceste preţuri se adaugă TVA.

„Din experienţa primelor proiecte tip boutique, care au aceleaşi caracteristici de green building şi sunt situate în zona de nord, vândute integral (al proiectului sub brand propriu Nordis Residence Nordis Residence-Herăstrău Park şi al proiectul High Residence, vândut în exclusivitate), ne aşteptăm ca şi Nordis Residence -Privighetorilor să atragă atenţia atât a clienţilor finali, cât şi a investitorilor în apartamente premium, randamentele estimate fiind superioare oricărui plasament bancar, de circa 5-7% pe an”, declară Florin Poştoacă, managerul Departamentului de Investiţii, în cadrul Nordis.

În zona Băneasa-Pipera, pe segmentul investiţional, al apartamentelor cumpărate cu scopul de a fi închiriate ulterior, cea mai mare cerere se înregistrează pentru apartamente de trei camere – cu două dormitoare, care se închiriază la un tarif mediu de 800 euro/lună şi sunt închiriate majoritatea pentru perioade bune de 2-3 ani, limita minimă de timp fiind de un an.

În acelaşi timp există clienţi si pentru apartamentele cu două camere, închiriate în medie cu 600 euro/lună şi pentru apartamente cu 4 sau 5 camere, închiriate de clienţii cu mai mulţi membri ai familiei, cu bugete cuprinse între 1.200 euro si 2.000 Euro/lună pentru proprietăţile de lux.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO