Proprietăţi

Octagon şi-a majorat profitul cu un sfert anul trecut

Autor: Andreea Neferu

14.02.2012, 12:52 151

Compania de construcţii Octagon, deţinută de oamenii de afaceri greci Alexandros Ignatiadis şi Paschalis Paganias, a înregistrat anul trecut afaceri de 12,5 milioane euro, în scădere cu circa 12% faţă de anul anterior. Pe de altă parte, profitul a crescut cu 23% anul trecut, până la 581.000 de euro.

"Piaţa construcţiilor din România a rămas şi în 2011 destul de puţin atractivă pentru investitorii privaţi, dar şi pentru stat. Cu toate acestea, segmentul de birouri şi cel de retail au avut o evoluţie vizibil ascendentă, în timp ce segmentul rezidenţial a continuat să fie afectat de criză. Anul 2011 a fost dinamic pentru infrastructură, un domeniu care va rămâne efervescent şi în 2012", a declarat Alexandros Ignatiadis, acţionar şi director general al Octagon.

Compania a semnat anul trecut contracte de circa 3 milioane de euro, printre care şi lucrările de fundaţii speciale pentru un viaduct de pe autostrada Orăştie-Sibiu, fundaţiile speciale pentru o clădire de birouri pe Bulevardul Aviatorilor din Capitală, dar şi lucrările de consolidare, spriji­nire taluzuri şi drenaje pe o porţiune de 7 km din DN 6 Drobeta Turnu Severin-Lugoj.

Octagon a intrat toamna trecută pe o nouă nişă de business, devenind acţionar majoritar al bazei de aprovizionare cu materiale de construcţii Comat Electro, situată în zona industrială Faur-Republica din Capitală. Compania a plătit astfel 2,5 mi­lioane de euro pentru a-şi mări de la 8,5% la 58,5% participaţia în cadrul Comat Electro, firmă care deţine o platformă de 89.000 de metri pătraţi de teren şi 20.000 de metri pătraţi de hale industriale.

Compania a intrat anul trecut şi pe piaţa irakiană, deschizând o sucursală externă, unde in­vestiţia în primul an de activitate este esti­mată la 300.000 de euro.

Octagon este deţinută de oamenii de afaceri greci Alexandros Ignatiadis şi Paschalis Paganias, amândoi foşti directori generali ai subsidiarelor elene Diekat şi Temliodomi. Compania este specializată în lucrări geote­hnice, fundaţii şi tehnologii de asanare a terenului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO