Constructii & Imobiliare

Orhideea-Politehnica, noul pol al dezvoltatorilor de proiecte office şi rezidenţiale

Orhideea-Politehnica, noul pol al dezvoltatorilor de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

14.04.2016, 16:19 1897

Peste 1.600 de apartamente se află în construcţie în zona Orhideea-Politehnica, după ce în proximitate au început lucrările la mai multe proiecte de birouri, care vor acomoda peste 20.000 de angajaţi noi până în 2018.

“În zona Orhideea-Politehnică se află în diverse faze de avizare şi construcţie opt mari proiecte de birouri, dezvoltate de CA Immo, Forte Partners, Sema Parc şi Vastint (Ikea), ce vor totaliza peste 170.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri şi care vor fi gata pe etape, începând din a doua parte a lui 2016 şi până în 2018”, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă imobiliară Esop.

În zonă urmează să dezvolte birouri şi suedezii de la Skanska.

”Dezvoltarea zonei de centru-vest – iniţial demarată  în 2006 şi amânată din cauza apariţiei crizei – este una firească, având în vedere că vorbim de o locaţie situată în imediata apropiere a Politehnicii, un mediu universitar deosebit de important pentru majoritatea companiilor din domeniul IT & C (companii implicate în 47% din tranzacţiile de birouri în 2015), şi de asemenea în apropierea celui mai mare campus studenţesc din ţară, Regie. Este de asemenea şi o dezvoltare benefică, ce va contribui la re-echilibrarea Capitalei, puternic dezvoltată în ultimii cinci ani exclusiv în zona de nord şi într-un perimetru destul de restrâns, Barbu Văcărescu, cu dificultăţi în creştere în privinţa accesibilităţii”, afirmă Mirela Raicu, manager al diviziei de birouri Corporate la ESOP Consulting, CORFAC International.

De altfel, operatorul IT&C Misys este primul mare chiriaş care a optat pentru acest nou pol de birouri din zona Orhideea Semănătoarea, închiriind un spaţiu de birouri de 8.000 de metri pătraţi în clădirea Orhideea Towers, într-o tranzacţie încheiată la începutul acestui an. Al doilea mare chiriaş anunţat pentru această zonă este BCR, care a preînchiriat aproape 20.000 de metri pătraţi în complexul The Bridge.

Chiriile spaţiilor de birouri din zona Orhideea-Grozăveşti variază între 14-16 euro/mp pentru spaţiile de clasă A şi respectiv 12-13 euro/mp pentru spaţiile de calitate A-/BĂ.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO