Constructii & Imobiliare

Piaţa de birouri se mişcă: GTC cumpără un teren de 15.000 mp în Bd. Expoziţiei cu peste 10 mil. euro

Piaţa de birouri se mişcă: GTC cumpără un teren de...

Autor: Bogdan Alecu

21.06.2017, 00:07 2244

Compania imobiliară GTC (Global Trade Center), proprietarul proiectului City Gate din Piaţa Presei, a cumpărat un teren de 15.000 mp de la Bluerose amplasat în spatele Romexpo, pe B-dul Expoziţei, potrivit unor surse apropiate companiei.

Valoarea tranzacţiei este de circa 10 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, luând în calcul un preţ de 700 de euro/mp. Aceasta este prima mare tranzacţie încheiată cu un teren din zona Expoziţei, considerată a fi viitorul pol de birouri al Capitalei după Barbu Văcărescu-Floreasca şi Orhideea.

Terenul de 15.000 mp preluat acum face parte dintr-un lot cu suprafaţă totală de aproape 61.000 mp deţinut de compania Bluerose Ro Corp încă din 2007, cumpărat de la Com­pania Industrială Griviţa cu 72,9 mil. euro. La finalul anului 2013 Bluerose obţinea un PUD - Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcţia pe terenul amplasat între B-dul Expoziţiei şi str. Av. Popişteanu ce prevede con­stru­irea de imobile de birouri, comerţ, servicii şi locuire, de două, opt, zece, 11, 14 şi 17 etaje, potrivit datelor de la Primăria Sectorului 1. Pe lângă acestea se adăuga un turn de 30 de etaje. În total planul era pentru 19 clădiri. Proiectul nu s-a mai realizat, astfel că acum a avut loc o primă vânzare a unei parcele din acest teren.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO