Constructii & Imobiliare

PMB: Au început lucrările de consolidare a patru imobile din Centrul Vechi

PMB: Au început lucrările de consolidare a patru...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

07.12.2017, 20:01 330

"Aceste imobile necesită reabilitare urgentă întrucât se afla în stare avansată de degradare şi pun în pericol siguranţa cetăţenilor. Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc şi Compania Municipală Consolidari S.A colaborează pentru ca acestea să fie reabilitate într-un timp cât mai scurt şi repuse în valoare. Prin demararea lucrărilor de consolidare, dorim să oferim exemple de bune practici în ceea ce priveşte consolidarea clădirilor cu risc seismic, pentru a încuraja proprietarii care deţin o astfel de locuinţă să îşi pună imobilele în siguranţă", a spus Gabriela Firea.

Clădirile, construite în 1870 şi încadrate în clasa I de risc seismic pericol public, sunt printre cele mai vechi imobile cuprinse în programul de consolidare al Municipalităţii.

"În acest moment, se efectuează operaţiunile de organizare de şantier, igienizare, evacuare a deşeurilor. În urmatoare etapă, conform autorizaţiei de construire şi a proiectului tehnic, Compania Municipala Consolidari S.A. va pune în siguranţă elementele arhitecturale şi structurale, apoi va demara lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă, de refacere a clădirii şi aducere la starea iniţială. Conform devizului general al lucrărilor, suma aferentă refacerii celor 4 clădiri se ridică la 10 milioane de lei plus TVA, aceasta reprezentând fonduri din bugetul local", transmite Primăria.

Persoanele care locuiau în imobilele respecitve au fost mutate în două blocuri de la Piaţa Naţiunile Unite.

Unii dintre muncitori au fost angajaţi recent, la târgul de joburi organizat de primărie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO