Constructii & Imobiliare

Primăria Capitalei cumpără sute de locuinţe şi un teren pentru locuinţe sociale

Primăria Capitalei cumpără sute de locuinţe şi un...

Autor: Nicolae Oprea, Mediafax

04.05.2018, 13:10 4542

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat, vineri, achiziţionarea de locuinţe pentru medici şi un teren pe care urmează să construiască locuinţe sociale „la preţuri acceptabile”.

„În vederea asigurării unui cadru cât mai favorabil pentru desfăşurarea actului medical cât şi pentru atragerea personalului medical specializat, Primăria Municipiului Bucureşti face demersurile pentru identificarea unor ansambluri de locuinţe pe raza Municipiuui Bucureşti, în vederea achiziţionării şi repartizării acestora ca locuinţe de serviciu, cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea în spitalele aflate în administrarea CGMB, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Demararea acestui proiect poate fi considerat un motiv întemeiat pentru care medicii şi asistenţii medicali să nu mai fie tentaţi să părăsească ţara”, se arată în expunerea de motive a proiectului votat vineri în CGMB.

Locuinţele urmează să fie identificate, apoi o comisie a PMB va negocia preţul acestora.

Potrivit raportului de specialitate, locuinţele pe care PMB vrea să le achiziţioneze trebuie să fie pe raza Municipiului Bucureşti, să fie în aproierea staţiilor de metrou, racordate la reţeaua publică de energie termică sau să nu fie în clădiri încadrate la risc seismic.

Potrivit proiectului de hotărâre, este vorba de 500 locuinţe care au fost solicitate de cadrele medicale din spitalele aflate în administrarea PMB.

De asemenea, Municipalitatea vrea să achiziţioneze un teren de peste 60 de mii de metri pătraţi, de la marginea Capitalei, din sectorul 3, pe care ar urma să construiască locuinţe sociale la „preţuri acceptabile destinate categoriilor sociale defavorizate, care nu-şi permit să achiziţioneze o locinţă pe piaţa liberă, deoarece în condiţiile achiziţiei de pe piaţă, preţul este mult mai mare, întrucât include şi costul terenului”, se arată în raportul de specialitate al proiectului votat vineri în şedinţa CGMB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO