Constructii & Imobiliare

Producătorul de pavele şi borduri Elis Pavaje şi-a bugetat investiţii de 6 mil. euro şi vrea să-şi crească afacerile cu 17%

Emil şi Vasile Goţa

Emil şi Vasile Goţa

Autor: Cristina Bellu

12.03.2018, 10:44 561

Elis Pavaje, producătorul de pavele şi borduri, are alocat pentru anul în curs un buget de investiţii de aproximativ 6 milioane de euro pentru retehnologizarea unor linii de producţii, acţiuni de marketing şi investiţii în formarea şi dezvoltarea profesională a personalului companiei.

În 2017 compania a raportat afaceri de 36 milioane de euro, în creştere uşoară faţă de anul precedent şi estimează pentru 2018 un avans de 17% mizând pe deschiderea capacităţii de producţie din nordul Moldovei.

„Anul 2017 a fost pentru noi un an de dezvoltare, prin deschiderea noii unităţi de producţie în Moldova şi exinderea gamei pe produse premium. (...) Vânzările companiei au fost susţinute de sectorul privat, pe fondul scăderii volumului construcţiilor din sectorul public şi al lucrărilor de infrastructură. În aceste condiţii, ne bucurăm că deciziile de schimbare a strategiei de vanzări au dat roade”, explică Emil Goţa, directorul general Elis Pavaje.

El apreciază că există premise optimiste de creştere în ceea ce priveşte lucrările din zona sectorului public, date fiind declaraţiile recente ale autorităţilor centrale privind continuarea lucrărilor de infrastructură.

Numărul mare de clienţi din sectorul privat a venit şi în contextul în care piaţa imobiliară a înregistrat o dezvoltare semnificativă în 2017, respectiv o creştere de 70% pe segmentul construcţiilor rezidenţiale comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor Institutului Naţional de Statistică.

Anul trecut compania a investit aproximativ 13 milioane de euro în construirea celei de-a treia unităţi de producţie la Secuienii Noi, jud. Neamţ, dezvoltarea bazei logistice prin achiziţionarea de noi maşini şi utilaje de transport marfă şi pentru relansarea showroom-ului de la Stoeneşti, jud. Prahova. 

Fabrica din Moldova a fost pentru Elis Pavaje pasul necesar în dezvoltarea companiei. “Vindeam tot ce produceam, iar cererea era mai mare decât puteam livra. Prin deschiderea celei de-a treia unităţi am crescut capacitatea de producţie la 15.000 metri pătraţi de pavele pe zi, iar livrarea produselor se efectuează acum la termene mult reduse.”, adaugă Vasile Goţa, director executiv Elis Pavaje.

Un alt pas important în dezvoltarea strategică a campaniei îl reprezintă extinderea serviciilor pe lucrări complexe de infrastructură, realizate de divizia de montaj.  Pentru asigurarea în bune condiţii a acestor servicii,  în 2017 s-au achiziţionat o staţie de asfalt în Oarda, jud Alba, şi un utilaj performant pentru turnarea mixturii asfaltice.

Înfiinţată în 1991, în Alba, compania oferă în prezent un sistem complet de produse şi servicii, acoperind toate etapele procesului de amenajare, de la producţie, consultanţa şi proiectare, până la transport, montaj şi întreţinere pavaj. Elis Pavaje are trei unităţi de producţie, în fiecare regiune a ţării, cea mai recentă fiind fabrica din Moldova de la Secuienii Noi, şi asigură un volum total de cca. 15.000 mp/zi.

Produsele Elis sunt disponibile în reţelele de bricolaj, într-o reţea vastă de distribuitori, precum şi în showroom-urile proprii din Petreşti (Alba) şi Stoeneşti (Prahova). 

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO