Constructii & Imobiliare

Proiect de peste 18 milioane de euro pentru un pod nou peste Someş

Proiect de peste 18 milioane de euro pentru un pod nou...

Autor: Ioan Dornescu

14.08.2015, 15:34 1898

Primăria Satu Mare caută proiectant şi constructor pentru realizarea unui pod nou peste râul Someş, proiectul având o valoare estimată de 81,7 milioane lei (18,5 milioane euro), cu TVA.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a contractului de execuţie şi proiectare a fost stabilită la 28 august, acordul urmând să aibă o durată de cinci ani de la data atribuirii.

Cel de-al treilea pod rutier peste râul Someş va fi construit pe strada Ştrandului.

Construirea acestui obiectib va conduce la preluarea traficului de pe drumul european E81, vizând reducerea timpului parcurs al autovehiculelor şi a poluării în zonă, prin diminuarea blocajelor în trafic.

Potrivit unui anunţ al primăriei, proiectul va fi finanţat cu bani de la bugetul local şI din fonduri guvernamentale (fondul de rezervă al Guvernnului şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală).

Proiectul de realizare a acestui pod este vechi de mai mulţi ani, însă autorităţile locale nu au reuşit până în prezent implementarea investiţiei.

La jumătatea acestui an, Guvernului a aprobat, prin Hotărâre, suplimentarea bugetului local al municipiului Satu Mare cu suma de 2 milioane de lei, fondurile fiind necesare realizării proiectului tehnic şi începerii execuţiei lucrărilor la acest obiectiv de investiţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO