Constructii & Imobiliare

Provincia începe să înghită mai mult din investiţiile dezvoltatorilor imobiliari

Autor: Cristina Bellu

03.06.2017, 11:14 8439

Capitala începe să nu mai fie văzută drept cea mai importantă piaţă pentru investiţii în imobiliare, dezvoltatorii fiind tot atraşi de pieţele din provincie unde cererea pentru locunţe începe să capete o dimensiune tot mai mare, potrivit datelor furnizate de târgul imobiliar naţional tIMOn.

Astfel, în Cluj-Napoca, unde piaţa imobiliară este similară cu cea din Capitală atât din punctul de vedere al preţurilor pe metru pătrat, cât şi din punctul de vedere al cererii pentru locuinţe noi, sunt preconizate do­uă proiecte rezidenţiale de 260 de apartamente, respectiv 120 de apartamente care vor fi realizate de un dezvoltator belgian şi de un dezvoltator român.

În acelaşi timp, se remarcă un interes crescut pentru oraşul Constanţa pe fondul turismului din zonă, cererea pentru locuinţe situate mai ales în apropiere de staţiunea Mamaia crescând substanţial în ultimii ani.

Braşovul este un alt oraş important pe harta investiţiilor pe care dezvoltatorii l-au ales pentru construcţia de locuinţe. Aici se remarcă un interes pentru proiectele premium dezvoltate în zona centrală a oraşului, dar şi pentru alte proiecte rezi­denţiale cum ar fi cel localizat la poalele rezervaţiei naturale Lempeş.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO