Constructii & Imobiliare

Radu Dimofte are 4% din spaţiile comerciale din Bucureşti

 Ra­du Dimofte

Ra­du Dimofte

Autor: Marius Oncu

20.07.2015, 00:06 585
Unul dintre cei mai mari proprietari de spaţii co­mer­ciale din Ca­pitală, compania Practic Bu­cu­reşti, al cărei prin­ci­pal ac­ţio­nar este omul de afaceri Ra­du Dimofte, vrea să dez­volte un complex rezi­den­ţial, comercial şi de birouri de peste 30.000 metri pătraţi în centrul Bucu­reş­tiu­lui, aproape de Piaţa Ro­mană, pre­cum şi o clădire de birouri de circa 5.000 mp în zona Primăverii.
 
Practic SA deţine 5 ha de spaţii co­mer­ciale şi birouri, fiind unul dintre cei mai mari proprietari din Capitală. Doar spaţii comerciale compa­nia deţine 3,5 ha, respectiv aproape 4% din totalul spa­ţiilor din Bu­cureşti. Me­ga Image şi Profi sunt prin­cipalii chiriaşi la par­terul blo­curilor, ocu­pând fiecare circa 10% din totalul suprafeţelor. Pe poziţiile următoare se află Raiffeisen cu 6% şi BCR cu 4%.
 
Compania Practic SA urmează însă să îşi extindă aria de activitate de la în­chi­riere de spaţii către devoltări rezi­den­ţiale şi de birouri.
 
„Practic SA intenţionează să dez­volte cel mai mare proiect imobiliar mixt - comercial, birouri şi rezidenţial - din centrul Bucureştiului prin con­struc­ţia unui complex de nivel A plus cu peste 30.000 de metri pătraţi. Zona un­de va fi edificat acest proiect permite rea­lizarea unor fluxuri de circulaţie şi co­merciale pe trei artere diferite: bule­var­dul Dacia, Strada Biserica Amzei şi strada General Christian Tell, deşi proprietatea se află într-o zonă cu un ţesut urban tradiţional foarte dens“, se arată într-un document transmis de Practic (PRBU) Bursei de Valori Bu­cu­reşti în con­textul transferu­lui vi­neri de pe piaţa Rasdaq pe AeRO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO