Constructii & Imobiliare

​Răzvan Gheorghiu-Testa, Ţuca Zbârcea&Asociaţii: Peste 90% din ce se întâmplă pe piaţa tranzacţiilor se regăseşte în Bucureşti

​Răzvan Gheorghiu-Testa, Ţuca Zbârcea&Asociaţii:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.04.2016, 12:58 505

Piaţa locală de real estate se află într-un echilibru în ceea ce priveşte avantajele şi dezavantajele, este de părere Răzvan Gheorghiu-Testa, Ţuca Zbârcea&Asociaţii.

„Piaţa de real-estate locală are plusuri şi minusuri. Spre deosebire de pieţele din regiune, peste 90% din tranzacţiile relevante vizează proprietăţi din Bucureşti. Anul trecut, au fost foarte puţine tranzacţii care să aibă drept obiect clădiri de birouri sau alte proprietăţi în afara Bucureştiului”.

Alte declaraţii făcute de Răzvan Gheorghiu-Testa:

Un minus este totala lipsă de implicare a autorităţilor de a promova România în afară ca destinaţie de investiţii. Este destul de greu să ai un discurs optimist, dar a nu avea vizibilitate şi fără o promovare de ţară, rolul nostru e îngreunat.

Toată lumea se întreabă când o să luăm şi noi locul Poloniei, dar ne putem apropia de un nivel al investiţiilor precum cel din Polonia. Avem cel mai mic nivel al impozitului pe profit din zonă, avem multe plusuri, însă din păcate sunt şi multe minusuri.

Îmi doresc să capitalizăm potenţialul pe care îl avem, stabilitate şi predictibilitate, o mai mare implicare din partea autorităţilor şi o continuare cu toate forţele anti-corupţie, fără ca asta să devină un inhibitor pentru mediul de afaceri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO