RE/MAX a intermediat tranzacţii în valoare de 100 mil. euro în 2016

20 mar 2017 Autor: Cristina Bellu

Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România

Franciza de agenţii imobiliare RE/MAX România a intermediat anul trecut peste 1.000 de tranzacţii imobiliare, în valoare de 100 mil. euro, în creştere cu aproximativ 130% faţă de 2015.

Potrivit datelor centralizate de companie, valoarea comisioanelor totale din intermedierile imobiliare s-a situat la aproximativ 1,5 mil. de euro în 2016, cu 50% mai mult comparativ cu anul precedent.

„Numărul tranzacţiilor intermediate în 2016 de birourile reţelei RE/MAX România din 11 oraşe s-a triplat comparativ cu anul precedent, ajungând la peste 1.000 de vânzări, respectiv închirieri”, a declarat Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România.

Anul trecut, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzacţii imobiliare, urmate în clasament de cele din Bucureşti şi Braşov.

„În ceea ce priveşte tipul de proprietăţi tranzacţionate de către companie, ponderea celor de pe segmentul rezidenţial a fost de 79%. Restul de 21% au reprezentat proprietăţile office, comerciale şi terenuri”, a adăugat Răzvan Cuc.

RE/MAX România a raportat în 2016 o serie de intermedieri importante, una dintre acestea depăşind pragul de 2 mil. de euro.

Astfel că, pentru un teren dedicat unui proiect de dezvoltare imobiliară din Cluj-Napoca, cu o suprafaţă de 10.000 de mp, un dezvoltator imobiliar a plătit circa 2,5 mil. de euro. De asemenea, compania a intermediat tot în zona Clujului vânzarea unei clădiri de birouri, cu o suprafaţă de peste 1.700 mp şi o valoare de aproape 1,5 milioane de euro.

„Chiar dacă cele mai mari tranzacţii le-am intermediat pe segmentele de terenuri şi clădiri de birouri, au fost şi români care au plătit sume considerabile în ceea ce priveşte segmentul rezidenţial. Astfel că, pentru un apartament situat în Bucureşti un client a plătit 725.000 de euro”, explică reprezentantul companiei.

 Pe fondul rezultatelor de anul trecut, concretizate în cele 17 birouri, 170 de agenţi şi o cifră de afaceri din comisioane de 1,5 milioane de euro, Răzvan Cuc mizează pe o evoluţie constantă în 2017.

„În ceea ce priveşte 2017, rămânem optimişti şi estimăm că vom atinge un număr total de 25 de birouri, 250 de agenţi şi un business de aproximativ 2,5 milioane de euro din comisioanele tranzacţiilor”, încheie Răzvan Cuc.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2017

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
intermediere
, valoare
, tranzactii
, romania
, imobiliare
, agenti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide