Constructii & Imobiliare

Record pe rezidenţial: în Bucureşti şi Ilfov s-au construit 11.000 de locuinţe noi anul trecut, cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu

Record pe rezidenţial: în Bucureşti şi Ilfov s-au...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.03.2016, 00:07 3324

Anul trecut a fost cel mai bun pentru construcţia de locuinţe în regiunea Bucureşti-Ilfov, peste 11.000 de case şi apartamente fiind finalizate, un nivel record pentru ultimii zece ani, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, centralizate de ZF.

„Există mai multă încredere din partea oamenilor, care îşi pot permite să acceseze credite, pentru că dobânzile sunt mici”, explică Antoanela Comşa, general manager al companiei de dezvoltare imobiliară Gran Via, care a ridicat mai multe ansambluri rezidenţiale în Capitală.

Anii 2008 şi 2014 s-au mai remarcat cu cifre de peste 10.000 de locuinţe construite în Bucureşti şi Ilfov, însă nivelul de peste 11.000 de locuinţe nu a mai fost depăşit până acum. Rezultatele pentru această zonă vin mai puţin din Capitală şi mai mult din împrejurimi, unde construcţiile sunt masive, explică jucătorii din piaţă. La nivel naţional, creşterea este de 5% faţă de anul anterior, rezultatul pentru 2015 fiind de aproximativ 47.000 de locuinţe, nivel care a mai fost depăşit doar în 2010, când au fost ridicate cu aproape 2.000 de locuinţe mai mult.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO