Proprietăţi

Regii asfaltului au căzut în dizgraţie: CNADNR a reziliat contractul pentru tronsonul de autostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti

Mai cade un cap: CNADNR a reziliat contractul pentru autostrada Bucureşti-Ploieşti

Autor: Andreea Neferu

18.04.2011, 13:57 113

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dinRomânia a reziliat contractul de construcţie a tronsonului deautostradă Moara Vlăsiei-Ploieşti cu firmele româneşti SpeditionUMB, Tehnostrade (ambele deţinute de Dorinel Umbrărescu),Euroconstruct Trading 98 (Dan Besciu şi Sorin Vulpescu) şiPA&CO International (Costel Căşuneanu). Compania de drumurişi-a motivat decizia prin faptul că cele patru firme au abandonatde mai bine de 16 luni lucrările de construcţie pe un sector deaproape 2 kilometri din tronsonul de 42,5 kilometri, "fapt ceîncalcă grav prevederile contractuale", potrivit unui anunţ alCNADNR. De asemenea, instituţia a arătat că cele patru firmeromâneşti au solicitat majorări de preţ pentru finalizarealucrărilor, pe care CNADNR nu le poate acorda în conformitate culegislaţia în vigoare.

Cele patru companii câştigaseră licitaţia în anul 2006, cu oofertă de 200 de milioane de euro.

Compania de drumuri a mai anunţat că va revizui proiectul şi vapregăti documentaţia de atribuire pentru lansarea unei noilicitaţii în maxim o lună.

Acesta este al doilea contract de construcţie de autostrăzi pecare CNADNR îl reziliază în ultima săptămână. La începutulsăptămânii trecute, instituţia a anunţat că încheie contractul cufrancezii de la Colas, care construiau tronsonul de autostradăCernavodă-Medgidia, pentru că aceştia refuzau să continue lucrărileşi solicitaseră plăţi suplimentare de 16 milioane de euro, potrivitAncăi Boagiu, ministrul Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO