Constructii & Imobiliare

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni Kika o ia înaintea Ikea şi deschide un nou magazin în estul Capitalei până la sfârşitul anului

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni Kika o ia...

Autor: Roana Rotaru

22.09.2017, 15:15 3814

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni austriac Kika va deschide până la finalul anului în curs un nou magazin pe bulevardul Theodor Pallady, din estul Capitalei, pregătindu-se astfel de competiţie cu Ikea, care la rândul său va deschide un magazin în aceeaşi zona în 2018. Valoarea investiţiei retailerului austriac de mobilă se ridică la peste 14 mil. euro.

„Cererea clienţilor pe piaţa din România s-a dezvoltat foarte bine în 2017, am putut creşte continuu rezultatele din ultimii ani. Datorită acestei evoluţii pozitive ne-am decis să continuăm planul de expansiune cu un magazin nou, modern, în sectorul 3 al Capitalei”, a spus Gunnar George, CEO kika-Leiner Group.

Noul magazine Kika, care va fi practic amenajat în fostul magazin OBI,  se va întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, suprafaţă  care include şi depozitul şi parcarea, şi va asigura 80 de noi locuri de muncă în România.

La începutul lunii septembrie s-a finalizat tranzacţia de achiziţionare a fostului magazin Obi de către Kika, iar deschiderea oficială este preconizată pentru luna decembrie a acestui an.

Şi retailerul de mobilă suedez Ikea urmează să construiască un magazin de 37.000 de metri pătraţi pe bulevardul Theodor Pallady până la sfârşitul anului 2018. Investiţia Ikea se ridică la 80 mil. euro (teren şi construcţie) şi va crea 300 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO