Constructii & Imobiliare

Reynaers Aluminium: Dezvoltatorii imobiliari aleg tot mai des soluţiile de aluminiu

Daniel Popa, country manager Reynaers România

Daniel Popa, country manager Reynaers România

Autor: Cristina Bellu

27.06.2016, 12:54 163

"În ultimii ani, tendinţele ne arată că piaţa s-a maturizat, fiind din ce în ce mai educată, la toate nivelurile. Astfel, clienţii au înţeles că beneficiile tâmplăriei premium sunt extrem de avantajoase, mai ales în timp. În aceste condiţii, trendul nu poate să fie decât creşterea continuă a pieţei tâmplăriei de aluminiu", a spus Daniel Popa, country manager Reynaers România.

Aproape jumătate din business-ul companiei este generat de proiecte imobiliare, susţinute în cele mai multe cazuri cu fonduri proprii. Aceste proiecte sunt dezvoltate şi în contextul creşterii întregii pieţe imobiliare, tendinţă care se vede din ce în ce mai mult.

Un alt segment important de clienţi este reprezentat de companiile mari specializate în confecţionarea tâmplăriei, în procent de 25%, care au tot mai multe proiecte externe. De asemenea, companiile de tâmplările mici generează 21% din business-ul Reynaers, iar proiectele arhitecţilor şi comenzile beneficiarilor direcţi constituie 9% din cifra de afaceri a companiei.

Potrivit reprezentanţilor Reynaers creşterea pieţei locale de profil este susţinută într-un mod semnificativ şi de actualizarea legislaţiei, existând cerinţe legate de performanţă şi transferuri termice tot mai ridicate.

"Suntem ajutaţi foarte mult şi de legislaţia în domeniu, care practic ne provoacă să dezvoltăm într-un ritm mai rapid sisteme cu performanţe termice cât mai ridicate. Spre exemplu, clădirile noi de birouri sunt obligate să aibă certificate LEED sau BREEAM, iar arhitecţii au nevoie de libertate de design tot mai mare pentru realizarea suprafetelor vitrate mari şi dimensionarea acestora conform proiectului", a mai adăugat Daniel Popa.

În acest an, Reynaers România vizează o creştere a cifrei de afaceri bazată pe extinderea numărului de clienţi ţintă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO