Proprietăţi

Românii dau între 3.000 şi 10.000 de euro pentru mobilier premium în băi şi bucătării

 Românii dau între 3.000 şi 10.000 de euro pentru mobilier premium în băi şi bucătării

Autor: Andreea Neferu

28.08.2012, 13:29 1482

Românii alocă pentru mobilarea premium a băii şi a bucătăriei de la 3.000 de euro, dacă stau la bloc, până la peste 10.000 de euro, în cazul unei vile, potrivit Kuma România, unul dintre principalii producători de lavoare, blaturi şi mobilier pentru băi şi bucătării.

"Pentru amenajarea peste medie a locuinţelor, românii se orientează către stilul modern - minimalist, iar eficientizarea spaţiului de depozitare, atât în baie cât şi în bucătărie, este una dintre principalele dorinţe ale acestora. Astfel, aceştia oprează pentru diverse accesorizări - sertare, coşuri încorporate - funcţionalitatea mergând mână în mână cu designul", spune Camelia Olesen, director executiv al Kuma România.

În cazul unui apartament, românii sunt gata să plătească 3.000 de euro pentru mobilierul premium, cel din baie pornind de la 800 de euro, iar cel din bucătărie de la 2.200 de euro. În cazul unei case, costul de mobilare porneşte de la circa 3.000 de euro în cazul unei băi şi de la 7.000 de euro în cazul unei bucătării.

Kuma, care o fabrică la Băneşti, judeţul Prahova, a înregistrat anul trecut afaceri de circa 2,7 milioane de euro şi estimează o creştere de circa 10% pentru anul 2012, până la 3 milioane de euro. 65% din vânzările companiei merg către proiecte rezidenţiale, hoteliere, sedii de birouri, spaţii comerciale şi de utilitate publică (stadioane, aeroporturi etc.).

Printre cei mai importanţi clienţi ai Kuma România se numără lanţuri hoteliere de 4 şi 5 stele (Continental, Ibis, Ramada, Golden Tulip), centre comerciale(BăneasaShopping Center,SunPlaza), ansambluri rezidenţiale şi de birouri (Willbrook, Glass House), stadionul Arena Naţională, terminalul nou din cadrul Aeroportului Otopeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO