Constructii & Imobiliare

Saint-Gobain închide o linie de producţie din fabrica de la Ploieşti şi disponibilizează 42 de angajaţi

Saint-Gobain închide o linie de producţie din fabrica...

Autor: Emil Popescu

04.01.2016, 10:31 1091

Fabrica este operată de Saint-Gobain Construction Products România - BU Isover.

"Compania va continua să producă pe cea de-a doua sa linie de producţie din Ploieşti, cea de fabricare a vatei minerale bazaltice, cu un număr total de 86 de angajaţi din departamentele producţie, comercial, logistic, financiar şi RU. Pentru a asigura necesarul de volume de vată din fibre de sticlă pentru piaţa din România, compania va importa produse de acest tip de la alte fabrici Isover din regiune", arată Saint-Gobain Construction Products.

Decizia a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcţii, a scăderii continue a vânzărilor şi profitabilităţii activităţii, în contextul în care în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producţie de vată minerală din fibre de sticlă, menţionează compania.

Continuarea activităţii linei de producţie din România ar fi necesitat, în plus, investiţii suplimentare de mai multe milioane de euro.

"Pentru persoanele ce urmează a fi disponibilizate, compania implementează un plan social prin care aceştia vor primi salarii compensatorii, dar şi sprijin pentru a obţine un alt loc de muncă în cel mai scurt timp: sesiuni de orientare şi reorientare profesională, cursuri de specializare cu certificare, suport psihologic şi altele", mai arată sursa citată.

Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain a avut în 2014 vânzări de 38,3 miliarde euro.

Grupul operează în 66 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi.

În România, Saint-Gobain deţine opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips şi Weber), având aproximativ 1.100 de angajaţi, şi operează 12 unităţi de producţie în opt situri industriale situate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO