Constructii & Imobiliare

Şeful P3: Vom continua să achiziţionăm terenuri noi în ţările în care suntem deja prezenţi

Şeful P3: Vom continua să achiziţionăm terenuri noi...

Autor: Cristina Bellu

23.02.2017, 15:58 132

P3 Logistic Parks, unul dintre cei mai mari investitori specializaţi, dezvoltatori şi manageri de proprietăţi pan-europene de logistică, care deţine 300.000 de metri pătraţi pe plan local, în parcul P3 Bucharest, a închiriat anul trecut o cifră record de 1,26 milioane de metri pătraţi, faţă de 822.000 de metri pătraţi în 2015.

Contractarea unei refinanţări pe termen lung în valoare de 1,4 miliarde euro, convenită cu un grup de instituţii internaţionale şi achiziţionarea P3 de către fondul suveran al statului Singapore, GIC, printr-o tranzacţie de 2,4 miliarde de euro, cea mai mare din sectorul imobiliar european în 2016, au reprezentat pentru perioada menţionată evenimentele cheie la nivelul corporaţiei.

“2016 a fost un an extraordinar şi plin de evenimente pentru noi, de la refinanţarea datoriei de 1,4 miliarde de euro până la schimbarea proprietarilor. Cu sprijinul noului nostru acţionar, în 2017 ne vom continua planurile de creştere prin dezvoltarea portofoliului existent de terenuri, prin achiziţionarea de noi terenuri în cele nouă ţări europene în care suntem deja prezenţi, precum şi prin pătrunderea pe noi pieţe.”, a spus Ian Worboys, CEO al P3.

În România, P3 deţine cel mai mare parc logistic din ţară, P3 Bucharest, achiziţionat de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015 si care cuprinde în prezent 11 depozite cu o suprafată totală de 305.000 de metri pătraţi.

P3 este un investitor pe termen lung, care achiziţionează şi dezvoltă proprietăţi pe care le adăugă portfoliului său în continuă dezvoltare. P3 nu a vândut niciodată o clădire din portofoliul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO