Constructii & Imobiliare

Sinziana Pardhan, Colliers: Birourile vor fi vedeta pieţei de investiţii real-estate în 2017, cu tranzacţii de peste 500 mil. euro

Sinziana Pardhan, Colliers: Birourile vor fi vedeta...

Autor: Corina Zamfir

24.01.2017, 19:05 414

Sinziana Pardhan, Associate Director în departamentul de investiţii al Colliers International, susţine că birourile vor fi vedeta pieţei de investiţii în real-estate în 2017 cu tranzacţii estimate la peste 500 mil. euro.

După un 2016 destul de slab, cu tranzacţii de birouri de numai 180 mil. euro, 2017 ar putea să fie un an diferit.

“2016 a marcat o scădere semnificativă a tranzacţiilor directe cu clădiri de birouri, faţă de 2015 volumul total ridicându-se la circa 180 milioane de euro, ceea ce a reprezentat doar 20% din totalul de investiţii. Totuşi 2016 s-a remarcat printr-un număr în creştere de investitori noi care au început să se uite la piaţa de birouri, iar acest lucru se va reflecta într-o creştere a volumului investiţional pe acest segment în 2017. Având în vedere atât proiectele în lucru, cât şi şi clădirile care vor fi puse pe piaţă în următoarele două-trei luni, ne aşteptăm ca în 2017, segmentul de birouri să fie vedeta pieţei de investiţii, cu un volum de tranzacţii care, cel mai probabil, va depăşi 500 milioane de euro”, spune Sinziana Pardhan, într-o opinie scrisă pentru Ziarul Financiar.

Ea spune că „ în 2017, vom vedea cu siguranţă noi nume de investitori pe piaţa de birouri, însă ne aşteptăm ca şi jucătorii actuali să facă noi achiziţii. O atenţie sporită este îndreptată către Globalworth, care probabil va fi un jucător dinamic în acest an, în urma infuziei de capital de la noul acţionar, fondul sud-african Growthpoint. Astfel, 2017 are toate premisele pentru a deveni cel mai profilic an pentru tranzacţiile cu clădiri de birouri din perioada post-criză.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO