Constructii & Imobiliare

Studiu: 85% dintre terenurile tranzacţionate sunt pentru proiecte rezidenţiale; timpul de vânzare variază de la câteva săptămâni la un an

Studiu: 85% dintre terenurile tranzacţionate sunt pentru...

Autor: Roxana Rosu

02.05.2018, 10:22 212

Cea mai mare parte a terenurilor tranzacţionate în România (85%) au ca destinaţie proiecte rezidenţiale, iar 70% dintre cumpărători sunt dezvoltatori imobiliari, arată o analiză realizată de către Wizmo.ro, platformă imobiliară, şi RE/MAX Grup de Lux, una dintre francizele RE/MAX România.

Timpul de vânzare a unui teren depinde într-o mare măsură de tipul acestuia, precum şi de stadiul în care se află din punct de vedere urbanistic.  

Spre exemplu, terenurile mici, urbanizate şi listate la preţ corect sunt vândute în interval de 3-6 săptămâni. Terenurile fără PUZ se vând mai greu, pe o perioadă estimativă de 6 - 18 luni.

Pe de altă parte, durata de tranzacţionare în cazul celor care presupun o investiţie substanţială, o analiză mai detaliată sau necesită mai mult timp acordat de către cumpărători, se poate întinde între 3 luni şi 1 an.

„Tranzacţiile de terenuri sunt la mare căutare în toate zonele de interes din ţară, iar în 2017 s-a înregistrat o creştere considerabilă pe acest segment. Printre motivele care au determinat această evoluţie se numără contextul general de dinamică al pieţei, creşterea preţurilor/mp, precum şi PUZ-urile* care s-au finalizat în ultimii doi ani. Totodată, tendinţa a fost susţinută şi de creşterea numărului de investitori pe segmentul imobiliar”, a declarat a declarat Marteen Deboo, CEO Wizmo.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO