Constructii & Imobiliare

Sud-africanii de la NEPI au avut venituri de aproape 50 mil. euro în primul semestru, un plus de 65%

Sud-africanii de la NEPI au avut venituri de aproape 50...

Autor: Andreea Neferu

12.08.2015, 19:16 494

Fondul sud-african de invetiţii NEPI, care are un portofoliu imobiliar de circa 1,6 miliarde de euro, dintre care mare parte din active sunt pe piaţa locală, a înregistrat venituri nete din chirii şi alte venituri din exploatare de aproape 47 de milioane de euro în primul semestru, în creştere cu circa 65% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului publicat pe bursa de la Londra.

Creşterea veniturilor sud-africanilor vine în contextul în care, din­colo de dezvoltări, cei de la NEPI au făcut în fiecare din ultimii cinci ani cel puţin câte o achi­­ziţie notabilă, fiind practic primul jucător la masa unei potenţiale tranzacţii. Anul trecut, spre exemplu, NEPI a cumpărat mall-ul Promenada din Bucureşti de la Raiffeisen Evolution pentru 148 de milioane de euro. Totodată, fondul sud-african a deschis în luna mai cel mai mare mall inaugurat în ultimii cinci ani în Bucureşti, Mega Mall, o investiţie de 165 de milioane de euro.

Fondul sud-african NEPI, care până la finalul săptămânii trecute a fost condus de Martin Slabbert, este unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa locală a imobiliarelor, din portofoliul său făcând parte, în afară de Mega Mall şi Promenada, proiecte precum Vulcan Value Center, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City.

De asemenea, NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din  Cluj.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO