Teraplast: Cumpărăm materie primă din Ungaria şi Slovenia pentru că din România nu mai avem de unde

17 iul 2017 Autor: Cristina Bellu

Circa 70% din materia primă folosită de producătorul de materiale de construcţii Teraplast este adusă din Ungaria. Restul vine din Slovenia sau alte ţări.

Aprovizionarea cu ma­terii prime pentru compa­niile care îşi desfăşoară acti­vitatea în industria prelucrării mate­rialelor din PVC se face în cea mai mare parte de pe pieţele externe în condiţiile în care în România nu mai există unităţi care să asigure acest lucru.

„Dacă în trecut ne aprovizionam cu materie primă în proporţie de 70% de la Oltchim şi cu 30% de la combinatul BorsodChem din Ungaria, astăzi am ajuns să luăm 70% din Ungaria, iar restul de 30% completăm din Slovenia sau alte ţări din afară“, spune Dorel Goia, acţionar principal al Teraplast Bistriţa, cel mai mare procesator de PVC din România.

Acesta precizează că Teraplast Bistriţa a ajuns în momentul de faţă principalul client al combinatului din Ungaria pentru că, din păcate, materia primă necesară procesării nu o mai găseşte pe piaţa internă. O situaţie similară se întâlneşte şi în cazul sectorului de tablă prevopsită, unde, din 250.000 de tone cât se consumă anual în România, doar un sfert se produce local, iar restul se importă.

În opinia lui Dorel Goia, industria locală la nivel de companii mici şi mijlocii poate să fie performantă dacă sunt create capacităţi de producţie similare cu cele din ţările vest europene şi dacă sunt utilate cu tehnologii de ultimă oră.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2017

 
Cuvinte cheie:
refuz
, romania
, teraplast
, ungaria
, slovenia
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide