Constructii & Imobiliare

Timişorenii mai au de aşteptat până în 2016 pentru mall-ul NEPI: hipermarketul Carrefour îşi deschide porţile în noiembrie, iar magazinele de fashion şi divertisment anul viitor

Timişorenii mai au de aşteptat până în 2016 pentru...

Autor: Andreea Neferu

13.08.2015, 12:47 3797

Hipermarketul Carrefour şi magazinele adiacente din cadrul mall-ului Shopping City Timişoara, dezvoltat de sud-africanii de la NEPI, vor fi deschise în noiembrie anul acesta, însă zona de fashion şi divertisment va fi inaugurată în 2016, potrivit unui raport publicat la bursa din Londra de către fondul de investiţii sud-african.

Mall-ul din Timişoara va avea în total o suprafaţă închiriabilă de circa 80.000 de metri pătraţi, însă în primă fază vor fi construiţi 55.900 de metri pătraţi. Investiţia în acest centru comercial se ridică la circa 81 de milioane de euro.

Mall-ul celor de la NEPI va fi deschis pe o piaţă în care în prezent există un singur centru comercial deschis, Iulius Mall, controlat de Iulian Dascălu, antreprenorul ieşean care controlează Iulius Group. În afară de Shopping City Timişoara, în oraşul din Banat vor apărea în următoarea perioadă alte două malluri, Timişoara Plaza al grupului israelian Plaza Centers, respectiv Timişoara Centrum, un proiect ghidat de Ali Ergun Ergen. În total, cele trei noi malluri vor costa 220 de milioane de euro.

De asemenea, Dascălu a anunţat că va investi alte 220 de milioane de euro într-un proiect imobiliar în Timişoara, care va include spaţii de birouri, de retail, precum şi un parc şi o zonă de entertainment. Acest proiect va fi construit în jurul centrului comercial Iulius Mall.

În condiţiile în care timişorenii au printre cele mai mari salarii din România, venitul mediu net fiind de peste 1.900 de lei în aprilie 2015 la nivel de judeţ, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (mai mare decât salariul mediu pe economie), iar şomajul aproape că nici nu există, Timişoara pare să fie noul punct de atracţie din piaţa de retail.

Fondul sud-african NEPI, care până la finalul săptămânii trecute a fost condus de Martin Slabbert, este unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa locală a imobiliarelor, din portofoliul său făcând parte, în afară de Mega Mall şi Promenada, proiecte precum Vulcan Value Center, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City.

De asemenea, NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din  Cluj.

În prezent şeful NEPI este Alex Morar, care l-a înlocuit pe Slabbert la finalul săptămânii trecute.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO