Constructii & Imobiliare

Ţiriac anunţă o revoluţie în sport: Facem un Camp Universitar pe 33 de hectare în Otopeni. În trei ani e gata

Ţiriac anunţă o revoluţie în sport: Facem un Camp...

Autor: Bogdan Alecu

18.08.2017, 15:03 24419

Miliardarul Ion Ţiriac, care deţine turneul de tenis de la Madrid, vrea să construiască în jurul fostului Metro Otopeni şi a noului pationar Telekom Arena o universitate sportivă pentru a reprezenta o nouă bază de pregătire a viitorilor campioni sportivi.

„În jurul patinoarului avem peste 30 de hectare de teren unde vom face o universitate sportivă aşa cum sunt în Statele Unite. Lângă patinoar va fi un bazin olimpic, o pistă de atletism, o sală cu 3.000 – 3.500 de locuri, poligon de tir, 10 terenuri de baschet, 12 de volei, 30 de tenis. Sportul este o industrie de miliarde, dar ai nevoie de pasiune”, a spus Ion Ţiriac.

El spune că o astfel de bază este interconectată, iar lângă un pationar întotdeauna există un bazin, deoarece căldura degajată de aparatele de răcire utilizate la pationar pot încălzi apa dintr-un bazin.

„Pentru a face acest „camp universitar” avem nevoie de încă 150-200 de milioane de euro. Dacă totul va merge bine în discuţiile de la Bruxelles, în trei ani îl construim”, a explicat Ion Ţiriac.

Primele discuţii despre noua bază sportivă au apărut anul trecut după inaugurarea pationarului. De partea cealaltă, Primăria Generală discută de ani buni construcţia unei săli polivalente noi, dar şi a unui patinoar, ambele fiind amânate la nesfârşit. Teoretic noua sală polivalentă din Bucureşti, construită în cadrul complexului sportiv Lia Manoliu, trebuia să fie gata încă din 2015, însă lucrările sunt blocate.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO