Constructii & Imobiliare

Ţiţeiu, Arcon: Piaţa construcţiilor s-a dezmorţit uşor, dar e nevoie de investiţii directe în economie din partea statului

Ioan Ţiţeiu, acţionar al Arcon din Sfântu Gheorghe: Varianta îmbunătăţită a programului Prima Casă ar putea avea efecte pozitive asupra economiei în general şi asupra sectorului construcţiilor în particular.

Ioan Ţiţeiu, acţionar al Arcon din Sfântu Gheorghe: Varianta îmbunătăţită a programului Prima Casă ar putea avea efecte pozitive asupra economiei în general şi asupra sectorului construcţiilor în particular.

Autor: Andreea Neferu

23.03.2015, 00:06 419

Ioan Ţiţeiu, antreprenorul care controlează pro­ducătorul de materiale de construcţii Arcon din Sfântu Gheorghe, spune că pe piaţa locală s-a simţit în prima parte a anului o „uşoară dezmorţire“, dar că mani­festă încă un optimism rezer­vat privind evoluţia acesteia anul acesta.

„Cre­dem că trendul ascendent (din prima parte a anului – n. red.) nu poate fi menţinut fără investiţii directe în economie din partea statului sau prin programe de stimulare a investiţiilor private. Va­rian­ta îmbunătăţită a pro­gra­mului Prima Casă ar putea avea efecte pozitive asupra economiei în general şi asupra sectorului construcţiilor în particular“, spune Ţiţeiu.

Grupul Arcon, care produce polistiren expandat, membrane bituminoase şi vopsele şi tencuieli decorative, precum şi tâmplărie PVC şi de aluminiu, integrează companii precum Arcon, Corina Gealan şi Amvic (ultimele două fiind preluate la finalul anului 2012), potrivit celor mai recente informaţii. Grupul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri totală de 35,5 milioane de euro şi un profit brut de aproape 1,3 milioane de euro, potrivit datelor oferite de companie. De asemenea, Arcon a consemnat exporturi de 4 milioane de euro.

Grupul are în prezent fabrici la Sfântu Gheorghe şi la Bucureşti. Unul dintre segmentele pe care activează Arcon şi care a reuşit să înregistreze anul trecut o uşoară creştere, de circa 10 procente, a fost piaţa termoizolaţiilor, al cărei avans s-a datorat în principal reabilitărilor termice în regim privat. „Ritmul termoizolării în România este însă lent, dat fiind că din cele peste 80.000 de blocuri construite înainte de 1990, luate în calcul pentru îmbunătăţirea confortului termic, au fost reabilitate până în prezent mai puţin de 2.000“, afirmă Sorin Cristea, director de vânzări al Arcon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO