Constructii & Imobiliare

Tranzacţia anului aşteptată în 2018: Cine ar putea cumpără birourile America House: Pe listă scurtă sunt cei de la Zeus, Revetas şi Morgan Stanley

Tranzacţia anului aşteptată în 2018: Cine ar putea...

Autor: Bogdan Alecu

22.12.2017, 12:37 900

Cel puţin zece mari fonduri de investiţii au fost şi sunt interesate de achiziţia clădirii de birouri America House din Piaţa Victoriei din Capitală. Cu toate că este deja o clădire trecută de „prima tinereţe”, proiectul este celebru deoaece în 2007 marca recordul de a fi cea mai scumpă clădire de birouri vândută vreodată în România , contra sumei de 127 mil. euro şi un randament record de 5,6%. Acum însă, tranzacţia nu va depăşi 100 mil. euro, iar potrivit datelor din piaţă s-ar situa undeva între 80 şi 90 mil. euro.

Proiectul a fost scos la vânzare anul trecut şi cel mai probabil tranzacţia se va închide în 2018.

Printre cei care s-au interesat de America House se numără fondul PPF Real Estate Holding, controlat de miliardarul ceh Petr Kellner, Smartown, compania miliardarului Teddy Sagi, care a cumpărat deja proiectul Swan din Pipera şi Polonă 68.

Acum, pe listă scurtă a celor interesaţi se numără fondul elen Zeus Capital Management, care la începutul deceniului erau printre cei mai activi şi discreţi cumpărători de active imobiliare din Bucureşti, realizând până în 2012 achiziţii de peste 30 mil. euro.

Fondul elen de investiţii Zeus Capital Partners a fost în ultimii ani unul dintre cei mai activi, dar şi printre cei mai discreţi cum­pă­rători de active imobiliare din Bucureşti, în con­diţiile în care grecii au realizat achiziţii de peste 30 de milioane de euro. Ei deţin aproape de Piaţa Victoriei clădirea HQ Victoriei şi mai multe proiecte rezidenţiale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO