Constructii & Imobiliare

Unul dintre cele mai aşteptate proiecte de infrastructură a primit undă verde. Premierul Tudose: Podul de la Brăila a intrat în linie dreaptă

Unul dintre cele mai aşteptate proiecte de...

Autor: Gabriel Pecheanu

15.01.2018, 15:22 1513

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la ceremonia de semnare a contractului pentru podul suspendat de la Brăila, că ”s-a intrat în linie dreaptă”, fiind vorba despre un element de siguranţă naţională, dar şi că va sprijini astfel de proiecte cât va fi ”în picioare”.

”Este o intrare în normalitate. Acest obiectiv este propus spre realizare şi discutat în anii 80. Sunt aproape 40 de ani de când se tot discută despre acest lucru. Este un pas imens. Acum spunem că 48 de luni, patru ani, este mult. Îbn urmă cu un an nici nu ne gândeam că ne apucăm să scriem primele cifre sau primele litere în acest sens”, a declarat premierul Mihai Tudose.

El a precizat că proiectul a intrat ”în linie dreaptă”.

”Este un obiectiv major şi din punct de vedere al infrastructurii rutiere de legătură între provinciile istorice, începând cu nordul Moldovei şi terminând cu Dobrogea, este şi un element de siguranţă naţională, dar este şi un element de normalitate. Putem să fim o ţară normală, unde un fluviu nu se mai traversează cu BAC-ul şi când e ceaţă devin anumite zone ale României insule izolate. (...) Vă garantez că atât timp mai suntem în picioare vom da tot sprijinul ca proiecte de acest gen să se desfăşoare cu aceeaşi rapiditate şi implementarea lor să nu sufere niciun fel de impedimente”, a mai spus premierul Tudose.

CNAIR a semnat, luni, contractul pentru podul suspendat de la Brăila cu asocierea Astaldi SpA (Italia) - IHI Infrastructure Systems Co. Ltd. (Japonia), în valoare de aproximativ 430 de milioane de euro fără TVA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO