Curs BNR

Cursul BNR. Racheta nord-coreeană prăbuşeşte moneda americană: Dolarul scade puternic şi ajunge aproape de 3,81 lei, cea mai slabă cotaţie din ultimii doi ani şi jumătate. Euro a trecut pragul de 1,20 dolari

Cursul BNR. Racheta nord-coreeană prăbuşeşte moneda...

Autor: Ştefan Stan

29.08.2017, 13:10 7348

Cursul BNR de marţi: 

Dolarul a scăzut marţi la cea mai slabă valoare din ultimii doi ani şi jumătate, din ianuarie 2015. Dolarul s-a depreciat cu 0,82% în raport cu leul, ajungând la o cotaţie de 3,8198 lei, în timp ce euro a continuat să crească timid cu 0,06%. 

Cererea pentru obligatiunile suverane germane (vazute ca active de refugiu) si imbunatatirea asteptarilor privind evolutia economiilor din zona euro au ajutat moneda unica sa se intareasca fata de dolar, potrivit economiştilor de la Piraeus Bank. Racheta balistică trasă de Coreea de Nord, precum şi uraganul Harvey au contribuit de asemenea la deprecierea monedei americane în raport cu celalalte valute. 

Cursul euro/dolar era la 1,2052, în creştere cu 0,60%. Euro a avansat cu peste 14% în raport cu dolarul anul acesta, pe fondul speculaţiilor că Banca Centrală Europeană va retrage o serie din măsurile de stimulare monetară în toamnă. 

”Faptul că euro s-a apreciat în raport cu dolarul nu înseamnă că este o monedă sigură în faţa pericolului nord-coreean. Este supra-evaluată de cei mai mulţi factori cuantificabili, dar este posibil ca pieţele să îl ridice în acelaşi fel în care au vrut să îl prăbuşească la începutul anului”, a spus Stuart Bennett, şeful strategiei valutare la Banco Santander, pentru Reuters. 

 
Euro 4.5985 +0.0027+0.06 %
Dolar american 3.8198 -0.0315

-0.82 %

Francul elveţian 4,0428    
 
 

 

 

Notă ZF: Cursul afişat este calculat şi anunţat de Banca Naţională pe baza tranzacţiilor interbancare. 

 

Cursul valutar BNR. Vedeţi aici evoluţia principalelor valute la cursul oficial BNR

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO