Curs BNR

Cursul de schimb sare la 4,51 lei/euro. Claudiu Cercel, BRD: ”Eu nu văd motive de îngrijorare. O fluctuaţie de 1% nu este o problemă”

Autor: Cristina Bellu

10.10.2016, 13:00 7302

Cursul BNR de luni:

 

Euro4.5175+0.0226+0.50 %
Dolar american4.0436+0.0025+0.06 %
Francul elveţian 4,1265    
 
 

 

Notă ZF: Cursul afişat este calculat şi anunţat de Banca Naţională pe baza tranzacţiilor interbancare. 

 

Cursul valutar BNR. Vedeţi aici evoluţia principalelor valute la cursul oficial BNR

“Mişcarea care are loc de câteva zile pe cursul valutar nu este foarte amplă din punctul meu de vedere. Cursul se mişcă pe fondul administrării acestuia de către Banca Naţională (flotarea controlată a cursului de către BNR), dar şi pe fondul cauzelor externe care influenţează piaţa valutară”, a spus Claudiu Cercel, vicepreşedinte al BRD.

Întărirea uşoară a dolarului pe fondul fragilităţii lirei sterline, apropierea evenimentelor legate de alegerile din Statele Unite, preocupările legate de Brexit, preocupările legate de sistemul bancar din Italia şi Germania, reprezintă factori externi care pot induce o preocupare mai mare pentru cursul valutar. “Da, creşterea este un pic mai importantă vizavi de modul în care am fost obişnuiţi în ultimile două, trei luni.

Dar şi forintul maghiar şi pe zlotul polonez au avut uşoare deprecieri în acestă perioadă. Probabil că este şi o preocupare a investitorilor (investitorii nerezidenţi –n. red.) cu privire la discuţiile legislative care au loc în acest moment.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO