Dupa Afaceri Premium - ianuarie-februarie 2015

Calatorie in jurul lumii

Sper ca sunteti bine odihniti si cu chef de drum pentru ca urmeaza sa plecam in Noua Zeelanda, apoi in SUA, ne intoarcem prin Cehia si Alsacia, doar ca sa zburam spre Kazahstan si apoi Coreea de Sud. Nu este nicio gluma, ci o calatorie pe care o vom face alaturi de cativa dintre cei mai importanti manageri expati din Romania in cover-ul acestei editii. Cu surprindere veti afla ca poti ajunge in toate aceste locuri in 15 minute, cat va ia sa cititi povestea principala din noul numar al revistei "Dupa Afaceri Premium".

Veti afla ca de Revelion americanii sunt mai cuminti decat ne lasa sa credem, ca alsacii au fost primii europeni care s-au gandit sa impodobeasca un brad acum 800 de ani, iar coreenii au propriul lor An Nou care se serbeaza trei zile si trei nopti, exact ca in basme. In Cehia crapul este alimentul-vedeta pe masa de Craciun, un mar poate prezice viitorul, iar in prima zi a anului sa consuma „iresponsabil“ supa de linte, talisman pentru prosperitate si noroc. In Kazahstan Anul Nou se sarbatoreste cu adevarat primavara cu sapte feluri de mancare facute din sapte ingrediente, cate unu pentru fiecare zi a saptamanii, iar in Noua Zeelanda in perioada sarbatorilor descoperi o noua lume, o lume care de Craciun prefera sa joace cricket in spatele casei mai degraba decat sa se stranga in jurul mesei, o lume in care oamenii ies sa faca water-ski, iar preparatele de porc sunt aproape inexistente, la rang inalt fiind curcanul si mielul neozeelandez.

Inainte insa de a pleca in calatoria propriu-zisa, putina documentare. Am ales pentru aceasta editie ceasuri si bijuterii cu amprente universale, inspirate de calatori celebri sau de expeditii care au impins mai departe limitele cunoasterii.

Si fiindca tot vorbim de cunoastere, poate ar fi bine sa aflati ca in inima Bucurestiului este un „muzeu“ al parfumurilor, cu peste 3.000 de sticlute, ai carui „curatori“ sunt Val Iacob, art director al parfumeriilor de lux Beautik si sotia sa, Isabelle. O veritabila calatorie olfactiva!

Am mai vorbit cu Cristiano Marino, noul executive chef al InterContinental, hotelul de cinci stele, emblema a Bucurestiului, si am aflat de la el o poveste despre pasiuni gastronomice vanate prin toata lumea, dar stabilite deocamdata in Romania.

Si am mai cunoscut-o pe Andreea Badala. Sigur ati auzit de ea, daca au auzit Madonna sau Beyonce, dar nu i-ati citit povestea. Cel putin nu asa cum ne-a spus-o ea noua. Va indulcim cu cele mai bune torturi si cu recomandarile maestrilor patiseri pentru 2015, pe care le gasiti pe www.zf.da.ro, si va mai spunem un secret: sampania se poate consuma si la micul de dejun. Anul 2015 deja incepe sa para mult mai bun decat cel care tocmai trece. Si mult mai creativ in contextul in care designerii ne spun ca a venit vremea ca acele combinatii exotice care pana acum erau ocolite sa inceapa sa se contureze in casele cu stil, iar lipsa „asorteului“ sa fie de fapt noua ordine. Acestea sunt legile de design din 2015. Faceti bine si le notati.

Plecam din nou la plimbare, tot online (www.zf.da.ro). Mergem cu Glacier Express-ul prin Elvetia, ne oprim putin pe un ghetar in Argetina, pentru ca apoi sa ne incalzim in cascadele termale Ma’In din Iordania si sa ne scaldam in apa turcoaz din arhipelagul indonezian Raja Ampat.

Ne-am dorit un numar tonic pe final de an, pe linie de bilant si inceput de noi planuri. Ne-am dorit o editie la care sa puteti reveni, din care sa va inspirati, care sa va mobilizeze.

"Biletele" calatoriei in jurul lumii sunt asigurate de noi, mai ales prin povestea principala a acestei editii. La fel si masa. Bucurati-va de ele!

Suplimentul poate fi comandat completand formularul de mai jos.

In cazul comenzilor plasate pe site, editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.

Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.

Pret 30 lei (tva inclus)

 



AFACERI DE LA ZERO