Dupa Afaceri Premium - iulie 2013

 

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

10 RETROSPECTIVA LUNII Radiografia pietelor din constructii:

18 CIMENT

Fara infrastructura, piata nu are de unde sa creasca intr-o perioada in care investitiile in infrastructura sunt taiate la sange, iar cele private nu reusesc sa scoata din letargie piata constructiilor, companiile care activeaza in industria cimentului spun ca se concentreaza acum mai mult pe cresterea „inteligenta“ a vanzarilor si mai putin pe cea „extensiva“.

22 BLOCURI CERAMICE

Jumatatea plina a caramizilor Cele peste 20 de fabrici de caramizi din Romania au inregistrat anul trecut un grad mediu de utilizare de circa 45% din capacitate. Pe o piata dependenta de sectorul rezidential, producatorii asteapta de la 2013 macar o stabilizare, daca nu chiar o revenire usoara.

26 PAVAJE

Se simte o usoara revigorare dinspre sectorul residential. Vanzarile de pavaje sunt in grafic dupa primele luni ale acestui an, iar piata ar putea incheia 2013 pe plus, spun companiile de profil.

30 TÅMPLARIE PVC

Termopanele extremelor, intre doua categorii de clienti. Roanii au calcat din ce in ce mai rar pragul producatorilor de ferestre de la venirea crizei, majoritatea cumparatorilor fiind din categoria celor interesati sa-si reamenajeze locuintele. Furnizorii de profiluri sunt sceptici fata de o eventuala revenire pe plus a pietei in acest an.

34 POLISTIREN

Speranta ramane la „renasterea din cenusa“ a reabilitarilor termice. Consumul mediu de polistiren a stagnat in ultimii trei ani, la 0,15 metri cubi pe cap de locuitor, in ciuda faptului ca circa 90% din cladirile din Romania nu sunt termoizolate.

36 PROFILURI METALICE

Daca arhitectii nu lucreaza, producatorii nu pot spera la o revenire. Clientii mari de profiluri metalice sunt din ce in ce mai putini, iar vanzarile de profiluri mici pentru acoperisuri sau pereti, folosite in proiectele rezidentiale individuale, sunt insuficiente pentru a readuce piata pe plus.

38 PATRIMONIU

Strazile pe care (inca) se afla istoria Capitalei. Aproape 20% din cele peste 2.600 de imobile din Bucuresti catalogate drept monumente istorice sunt concentrate pe 10-15 strazi ale orasului. Unde mai persista vechile miresme ale Bucurestiului?

50 PROFIL

Romanul in birourile caruia lucreaza un bucurestean dintr-o suta. Cum s-a scris povestea romanului care a dezvoltat 12 cladiri de birouri in Bucuresti in care lucreaza in prezent aproape 20.000 de angajati.

54 INTERVIU

Siniat incepe lucrarile la o fabrica de 50 mil. euro intr-o piata in scadere: E o investitie pentru viitor. O discutie despre rezultatele Siniat Romania, evolutia pietei de profil si proiectul unei noi fabrici, intr-un interviu cu directorul general al companiei, Marc-André Fritsche.

56 INDUSTRIA LEMNULUI

Cum fac cinci companii afaceri de 1,2 mld. euro. Afacerile celor mai mari cinci companii din industria lemnului, respectiv firmele austriece Holz industrie Schweighofer, Kronospan Sebes si Egger, firma Kastamonu din Turcia si Romsilva, au depasit anul trecut 1,2 mld. euro, in crestere cu 14%.

60 EXTERN

Costurile mici au salvat piata birourilor din Est. Multinationalele care au cautat in ultimii ani sa-si mute operatiunile de cercetare, dezvoltare de software sau contabilitate in zone cu forta de munca mai ieftina au limitat impactul crizei asupra pietei imobiliare din Europa Centrala si de Est.

65 JURIDIC

Parteneriatul public-privat - un nou inceput

 
 
 
 
 
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.
 


AFACERI DE LA ZERO