Dupa Afaceri Premium - martie 2015

"Vezi totul cu ochi de vultur"

Era 10 noaptea si eu eram la birou. Dupa o zi de munca plina dintr-o saptamana la fel de plina, sunt putine lucruri care sa te mai faca sa tresari, sa te faca sa te apropii cu ochii larg deschisI de monitorul pe care ai ajuns sa-l detesti. Eu am avut in acea seara un astfel de moment si nu, nu ma uitam nici la un fel de mancare asezonat cu stele Michelin si nici la o insula cu apa obscen de albastra.

Eu doar citeam niste raspunsuri trimise de doamnele care au participat la coverul acestei editii a Dupa Afaceri Premium. „Daca mi-ar placea sa ma plang, as putea scrie o carte, dar toate motivele pentru care m-as plange au fost in acelasi timp o parte importanta a dezvoltarii mele“, spune Monika Puiu, un manager care de la afaceri cu otel a trecut la vanzarea de tractoare pentru agricultorii romani, care este pasionata de astrologie, desi meseria ei este legata de fertilitatea pamantului, de „cel care ne hraneste pe toti.“ Mi-am indreptat spatele, m-am spalat cu apa rece pe fata si am continuat.

„O clipa cu adevarat infricosatoare a fost in timpul ultimului congres al lui Ceausescu, cand la cativa metri de casa mea am fost oprita de un politist, care mi-a pus un pistol la cap sI mi-a ordonat sa ma intorc si sa plec“, descrie cel mai infricosator moment din viata ei Monika Puiu.

Monitorul incepuse sa-mi placa. Parca citeam un roman politist, nu crampeie din viata unui om in carne si oase. Am mai dat o „fila“.

Severina Pascu, CEO-ul UPC Romania si Ungaria, unul dintre cei mai puternici jucatori din piata telecom locala, va pleca anul viitor cu echipa ei pe Kilimanjaro. Dupa zece ani de zile, ea isi descrie meseria ca fiind cel mai puternic energizant, dar la intrebarea privind parfumul preferat a avut un raspuns care mi-a facut din nou ochii mari de uimire: „parfumul casei.“ Nu cred ca am primit pana acum un raspuns mai bun la o intrebare atat de banala.

Alina Ambrozie, directorul executiv al spitalului Ponderas, a fost 20 de ani chirurg iar acum este managerul propriei sale afaceri. Daca pentru majoritatea oamenilor prima dragoste are ceva romantat, Alina Ambrozie a avut o alta descriere: „Dupa sase luni am intrat intamplator in sala de operatie tocmai pentru ca se scotea o tumoare de 20 de kilograme si am vrut sa fiu de fata. Atunci am avut sentimental ca trebuie sa ma spal, sa-mi pun manusile si sa intru in plaga. A fost foarte ciudat. Chirurgia este ca un drog. Dupa o vacanta de doua-trei saptamani abia asteptam sa ma intorc in sala sa pun mana pe bisturiu.“ Si a mai spus ceva Alina Ambrozie care arata din nou ca succesul este o otiune de echilibru, iar adevarata implinire nu vine decat daca fiecare aspect al vietii este complet: „Consider ca orice femeie care ajunge intr-o pozitie de conducere trebuie sa se comporte intr-un anumit fel, dar trebuie sa arate la fel de bine pentru a putea fi un odel.“

Scurt. La obiect. Chirurgical.

Nu merg mai departe pentru ca am certitudinea ca veti avea curiozitatea sa cititi si dumneavoastra toate cele sase interviuri care compun cover-ul acestei editii din martie. Pana ajungeti insa la ele, nu treceti cu vederea o selectie uimitoare de ceasuri de la Salonul de Orologerie de la Geneva (SIHH 2015), un fel de Meca a lumii luxului. Stati la masa cu Alessandro Barini, chef-ul restaurantului Cucina din JW Marriott, si o sa vedeti cum puteti vorbi deschis despre cate-n luna si in stele, de la fasole la Japonia. Apoi luati o gura de vin cu parfum floral, delicii de primavara desigur, si revigorati-va cu un interviu cu proprietara legendarei case de parfumuri Houbigant. Daca nu aveti idei pentru aranjarea gradinii din spatele casei, am vorbit noi cu cativa designeri. Propunerile or sa va dea fiori pe sira spinarii…de placere, evident.

Iar la final, incheiem cu un reportaj din Iordania. Da, tocmai din Iordania, locul aruncat parca la intamplare intre Israel, Irak si Siria, unele dintre cele mai „fierbinti“ zone de pe glob azi.

Multe subiecte, nu? Multe de invatat. Dar ne permitem sa va dam un sfat, invatat tot de la doamnele din acest cover: „Vezi mereu imaginea de ansamblu, adica vezi lucrurile cu ochi de vultur.“

Suplimentul poate fi comandat accesand formularul de mai jos, la pretul de 50 de lei.

In cazul comenzilor plasate pe site, editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.

Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.

Pret 50 lei (tva inclus)

 



AFACERI DE LA ZERO