Arts & Design

Faceţi cunoştinţă cu Adastra, prototipul următorului pas în yachting. Galerie FOTO

21 apr 2012 3110 afişări de Andrei Cîrchelan
Din aceeaşi categorie

În lumea ambarcaţiunilor există yachturi şi super-yachturi, deasupra lor stând Adastra, o capodoperă a ingineriei, masivă şi personalizată, care te duce cu gândul la Războiul Stelelor, nu la yachting.

Momentan nu există o clasă pentru ambarcaţiunile de tipul Adastra, aşa că acest monstru de 43 de metri, creat de cei de la John Shuttleworth Yacht Designs, va fi inclus temporar în categoria "super yacht".

Nava are un design cu trei corpuri - numit şi trimaran - bazat pe forma unor ambarcaţiuni precum Ady Gil. Diferenţa constă în faptul ca bărcile trimaran erau până acum menite pentru viteză şi consum redus de combustibil, pe când Adastra combină eficienţa cu frumuseţea. Cu interiorul său luxos, ce include living şi dormitoare comode, toaletă şi duş, Adastra e plăcută şi pentru ochi şi pentru buzunar.

Barca include o cabină principală şi două cabine secundare, pentru un total de nouă musafiri, spaţiu pentru un echipaj de până la şase persoane şi foarte mult spaţiu pe punte, pentru cei care vor să admire peisajul.

Construcţia bărcii a durat cinci ani, şi fiecare aspect sau element al structurii a fost proiectat cu o greutate cât mai mică şi un aspect cât mai plăcut. În loc de metal, constructorii ambarcaţiunii au folosit fibră de carbon, care are doar un sfert din greutatea fierului.

Adastra poate atinge viteza de 22 noduri pe oră, echivalentul a 41 km pe oră, şi are o autonomie de aproximativ 6,400 kilometri. Motorul are 1,150 de cai putere.

Yachtul nu este de vânzare, pentru că nu există decât un singur exemplar, care a fost cumpărat deja.