Arts & Design

Un client a plătit 1,6 mil. euro pentru un penthouse în inima Bucureştiului. Cum arată proprietatea

30 iul 2014 24395 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Un client a plătit 1,6 milioane de euro în prima parte a acestui an pentru a cumpăra un  penthouse în inima Bucureştiului, în zona Dacia - Gradina Ioanid, printre elementele distinctive ale proprietăţii fiiind o terasă peste oraş de 360 de grade. Proprietatea are o suprafaţă de 380 de metri pătraţi utili şi 300 de metri pătraţi de terase, dar şi o amenajare făcută de un designer, potrivit informaţiilor furnizate de Dana Azoiţei, director general al Couture Properties, agenţia imobiliară specializată în proprietăţi de lux înfiinţată în urmă cu şase luni care a intermediat această tranzacţie.

“Este o alegere emoţională, de tip îmi place şi îmi permit, îl iau”, spune Dana Azoiţei.

Proprietatea de 1,6 milioane de euro nu este însă cea mai valoroasă din portofoliul companiei.

“Cele mai luxoase proprietăţi rezidenţiale din portofoliul nostru sunt o vilă în zona capitalelor (Dorobanţi – n.red.) şi un penthouse din zona Primăverii, prima fiind listată la 5,5 milioane de euro, iar penthouse-ul la 3,8 mil euro, plus TVA. Justificarea preţului vine din unicitatea locaţiei şi a produsului, dar şi prin accesarea unui stil de viaţă.  Deci, nu neapărat prin clasica valoare per metru pătrat. Alegerea este oricum extrem de subiectivă şi emoţională”, explică reprezentanta Couture Properties.

Potrivit acesteia, cel puţin pe segmentul de lux, cererea a rămas constantă în ultimii trei ani de zile, fiind un segment aproape neatins de criză.

“Evident, tranzacţiile sunt puţine, iar piaţa este mică, fiind vorba de o nişă. Constantăm în schimb o  creştere uşoară a cerinţelor pentru produse premium corecte, dar care se suprapune pe o ofertă slabă. Exista ofertă, dar nu se ridică la nivelul cerinţelor clienţilor decât în cazul preţului, fără a avea şi o sustenabilitate reală. Vorbim de clienţi educaţi, evoluaţi, conectaţi, care ştiu exact ce vor”, mai spune reprezentanta Couture Properties.