Style

Care sunt cele mai ieftine credite imobiliare?

02 apr 2009 94 afişări
Din aceeaşi categorie
Inca mai sunt banci care dau credite imobiliare cu avans zero, sau cel putin asa arata oferta pe hartie.
Practica dovedeste insa ca accesarea unui credit imobiliar nu mai este la fel de usoara ca acum un an, din moment ce gradul de indatorare permis de banca a crescut, iar costurile sunt mai mari. Mai mult, asteptarile ca preturile la case sa mearga chiar mai jos au determinat bancile sa nu mai finanteze 75-80% din valoarea casei, procentul coborand si pana la 50% la unele banci, spun consultantii imobiliari.
Italo-Romena si BCR sunt doua din bancile care afiseaza oferte cu avans zero si care au printre cele mai ieftine credite imobiliare in euro, pentru o suma de 50.000 de euro si o perioada de rambursare de 20 de ani, potrivit unei analize ZF pe baza calculelor furnizate de portalul financiar conso.ro.
Oferta cu avans zero a bancii Italo-Romena, clasata pe locul intai in topul celor mai ieftine credite imobiliare, este insa destinata doar tinerilor casatoriti. Cei casatoriti, cu varsta pana in 35 de ani, pot lua un credit de 50.000 de euro, pe 20 de ani, platind o rata lunara de 360 de euro.
Excluzand oferta pentru tinerii casatoriti, cele mai ieftine credite de consum sunt oferite de Bancpost, banca Italo-Romena - alta oferta, si Emporiki Bank.
Dobanda anuala efectiva (DAE), care include toate taxele si comisioanele, se situeaza in jurul nivelului de 8,8% la ofertele acestor banci.
 
Italo-Romena
DAE: 8,73%
Rata lunara: 368 euro
Avans minim: 20%
Grad maxim de indatorare: 50%
 
Bancpost
DAE: 9,69%
Rata lunara: 389 euro
Avans minim: 50%
Grad de indatorare: 20% - 69%
 
Emporiki Bank
DAE: 8,98%
Rata lunara: 363 euro
Avans minim: 25%
Grad maxim de indatorare: 35%