Style

Câţi bani i-a adus sportivei Li Na trofeul de la Roland Garros

09 aug 2011 863 afişări de Ioana Mitu
Din aceeaşi categorie
Câţi bani i-a adus sportivei Li Na trofeul de la Roland Garros

Li Na, prima jucătoare de tenis din China şi prima asiatică învingătoare într-un turneu de Mare Şlem este "vânată" acum de majoritatea brandurilor internaţionale de lux care vor să pătrundă pe piaţa chineză, scrie AFP.

La doar două luni după ce a câştigat Roland Garros-ul jucătoarei i-au fost oferite contracte de publicitate în valoare de 42 de milioane de dolari de către branduri ca Rolex sau Mercedes Benz.

Până recent personalitatea aleasă de companiile de lux pentru a-i reprezenta în China de aproape un deceniu a fost baschetbalistul Yao Ming. Acesta şi-a anunţat însă retragerea din sport în urmă cu aproximativ o lună iar locul gol a fost repede umplut de Li. Sportiva a ajuns în timp record cea mai bine plătită tenismenă din lume, după Maria Shaparova care câştigă din contracte de publicitate aproximativ 24 de milioane de dolari.

Popularitatea sportivei este şi un indiciu pentru interesul în creştere a brandurilor exclusiviste în piaţa din China. Anul trecut aici s-au cumpărat produse de lux în valoare de 9.2 miliarde de euro, previzionându-se că până în 2020 China va deţine 44% din vânzările globale pe piaţa luxului.

Topul celor mai bine plătiţi sportivi

Tiger Woods (golf)- 75 de milioane de dolari

Kobe Bryant ( baschet)- 53 de milioane de dolari

LeBron James (baschet) 48 de milioane de dolari

Roger Federer (tenis)- 47 de milioane de dolari

Phil Mickelson (golf) - 46.5 million de dolari

David Beckham (fotbal) 40 million de dolari