Ceasuri & Bijuterii

În inima mecanismului perfect: Cum arată noua fabrică unde se fac ceasurile A. Lange & Söhne, cea mai mare investiţie din istoria brandului german

28 aug 2015 4820 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Germanii de la A. Lange & Söhne, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de ceasuri de lux din lume, au finalizat săptămâna aceasta lucrările la o nouă unitate de producţie în Glashütte, un land situat în estul Germaniei. Investiţia de două cifre în milioane de euro este cea mai mare din istoria manufacturii ale cărei începuturi datează din 1845. Lucrările la noua unitate de producţie, care se întinde pe o suprafaţă de 5.400 de metri pătrăţi, au debutat în toamna anului 2012, la evenimentul de deschidere de acum participând şi cancelarul german, Angela Merkel.

Unul dintre cele mai interesante elemente ale noii unităţi de producţie este faptul că artizanii care realizează ceasurile A. Lange & Söhne lucrează într-un mediu aproape lipsit de praf.

“Noua clădire vine ca un răspuns la creşterea numărului de angajaţi din ultimii ani şi reprezintă o investiţie în viitorul manufacturii”, a declarat Wilhelm Schmid, directorul general executiv (CEO) al A. Lange & Söhne. “Unitatea ne va ajuta să creştem calitatea ceasurilor noastre şi să optimizăm procesele de producţie”, a adăugat Schmid.

Istoria manufacturii datează din 1845, ceasurile de buzunar executate de Ferdinand Adolph Lange fiind şi azi vânate de colecţionarii din lumea întreagă. Compania a fost expropriată după cel de-Al Doilea Război Mondial iar numele A. Lange & Söhne aproape a fost dat uitării. În 1990, brandul este însă relansat.

Azi, Lange produce numai câteva mii de ceasuri pe an, executate în aur sau platină. Ceasurile sunt echipate cu mecanisme dezvoltate in-house care sunt decorate şi asamblate manual. În ultimii 20 de ani, brandul a reuşit să ajungă în elita industriei orologere mondiale.

Ceasurile A. Lange & Söhne sunt disponibile în România prin intermediul Galt, orologerie elveţiană.