Ceasuri & Bijuterii

Orice secundă contează

20 apr 2017 488 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

La regate, timpul începe să se măsoare cu 5-10 minute înainte de cursă, în acest răgaz ambarcaţiunile fiind aliniate la start şi poziţionate strategic pentru a putea avea cale liberă şi vânt prielnic.

Un start bun poate determina rezultatul unei curse, aşa că este nevoie de tactică, pricepere, dar şi de un ajutor tehnic de încredere. Aici intervine cronograful Ulysse Nardin Regatta, creat de orologeria elveţiană din Le Locle împreună cu echipajul suedez de regată Artemis Racing. Cu o carcasă din oţel inoxidabil de 44 mm, rezistent la apă până la aproximativ 100 m adâncime, cu o rezervă de putere de până la trei zile, acest ceas a fost creat să reziste şi celor mai aprige condiţii pe mare.

Butoanele laterale şi coroniţa sunt îmbrăcate în cauciuc, în timp ce cureaua este realizată tot din cauciuc, însă cu inserţii de titan şi cu un sistem de închidere de tip deploiant. Pentru cadran Ulysse Nardin a ales două culori de bază, albastru marin şi alb ca spuma oceanului, şi un design curat, pentru a fi uşor de citit în momentele de maximă importanţă dinainte sau din timpul cursei.

Pentru cea de-a 35-a ediţie a competiţiei America’s Cup, orologeria elveţiană a creat o ediţie limitată de 35 de ceasuri Regatta al căror cadran este colorat în tonuri de gri antracit, iar pe fundal este prezentată imaginea iahtului Artemis Racing. Elementul comun al celor trei variante ale Ulysse Nardin Regatta este cronometrul bidirecţional (permite numărătoarea în sens normal, dar şi invers) ce poate fi setat de la 1 la 10 minute şi care este uşor vizibil pentru că este poziţionat central şi este marcat prin tonuri de galben aprins.

 

Ulysse Nardin este  disponibil prin Galt, orologerie elveţiană