Ceasuri & Bijuterii

Pesavento: Deschidem nivelul de preţ. Vrem să aducem un public nou

03 feb 2016 2513 afişări de Roxana Petrescu
Din aceeaşi categorie

Brandul italian de bijuterii Pesavento, un business început în 1992 de Chiara Carli şi Marino Pesavento, încearcă să-şi formeze noi legiuni de cumpărători, aşa că din turnul de fildeş al colecţiilor exclusiviste producătorul încearcă să coboare „în stradă“. Strategia aceasta nu este unică, ci mai degrabă devine o tradiţie la nivelul întregii industrii de lux confruntată cu un apetit uşor mai domolit pentru achiziţii remarcabile.

„Deschidem nivelul de preţ, aşa că vom avea şi piese al căror preţ va începe de la 150-250 de euro. Pur şi simplu ne deschidem posibilităţile. Pe de altă parte, vom aduce şi diamante pentru prima dată în colecţiile noastre. Vrem să aducem şi un public nou, dar să păstrăm şi publicul de top“, spune Juan Comesana, directorul de vânzări al Pesavento.

Bijuteriile Pesavento sunt create într-un atelier din Vicenza, Italia. Vicenza este unul dintre cele bogate oraşe din Italia, în mare parte datorită industriei textile şi siderurgice din zonă. Dar mai este ceva care-i face pe locuitorii Vicenzei atât de prosperi. Potrivit informaţiilor disponibile, circa 20% din celebrul aur italian şi din bijuteriile „made in Italy“ vin din Vicenza.

Concepute practic într-un leagăn al creativităţii, bijuteriile Pesavento se caracterizează totuşi printr-un aer contemporan, aparent simplu, prin linii curate şi forme geometrice, toate venind să aducă un soi de protecţie împotriva acestei lumi dezlănţuite. „Oamenii pur şi simplu nu mai au timp să digere toate veştile, iar noi am ales să facem bijuterii pentru oamenii normali. Toţi prietenii mei sunt oameni normali şi pentru ei sunt aceste bijuterii. Ca trăsătură de stil, piesele noastre se caracterizează prin dimensiuni generoase“, mai spune Comesana. Potrivit acestuia, cel mai avid cumpărător al bijuteriilor Pesavento este Europa, o altă piaţă bună de desfacere fiind America Latină.

Bijuteriile din colecţiile Pesavento sunt realizate dintr-un melanj de metale preţioase, ornate cu micro-particule reflectorizante. Aceste particule sunt obţinute prin procesarea nanotehnologică a unor produse naturale precum cărbunele, diamantul, coralul sau agata, în funcţie de caracteristicile şi culorile pe care artiştii au dorit să le obţină. Aceste particule primesc în final o tăietură hexagonală, ce amplifică efectul optic de reflexie. Prin intermediul unei tehnologii speciale, particulele reuşesc să adere foarte bine la suprafaţa metalului preţios, rezultatul final fiind repre­zentat de piese cu un design jucăuş. Mai mult, culorile bijuteriilor sunt obţinute prin combinaţii de argint, aur roz placat cu rodiu negru sau ruteniu.

Printre colecţiile Pesavento se numără DNA, Pixel, Safari sau Polvere di Sogni, ultima fiind de altfel best-seller-ul creaţiilor semnate de casa italiană.