Ceasuri & Bijuterii

Tehnologia dă ora exactă în domeniul bijuteriilor şi orologeriei de lux : „Suntem deja în punctul în care plătim cu brăţara anumite servicii şi în care ne vibrează ceasul la mână atunci când echipa preferată înscrie un gol"

23 iul 2018 548 afişări de Cristina Roşca
Din aceeaşi categorie

Fie că este vorba despre ceasuri sau bijuterii, în ambele arii tendinţa brandurilor este de a folosi şi combina materiale neobişnuite, spun oficialii Cellini, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul bijuteriilor şi al orologeriei de lux.

Punerea accentului pe materialele noi a reprezentat o prioritate pentru unele branduri încă de acum 20-30 de ani. „Un fruntaş în această categorie este cu siguranţă brandul Hublot, al cărui ADN este descris prin însăşi sintagma „The Art of Fusion“.“

Compania a revoluţionat încă de la început industria prin materialele folosite, realizând legendara combinaţie dintre diamante, aur şi cureaua de cauciuc. Colecţia a surprins şi a devenit un best-seller ulterior. „Mai putem aminti şi alte exemple de combinaţii inedite realizate de brand: primul ceas din safir-Big Bang Unico Sapphire, singurul ceas din aur de 18 carate care nu se zgârie - Big Bang Unico Full Magic Gold.“ Anul acesta, la Baselworld, Hublot a surprins încă o dată prin crearea primului material ceramic viu colorat, transpus în modelul Big Bang Unico Red Magic. Exclusiv manufacturat în interiorul departamentului Hublot Re­search & Deve­lop­ment, acest material a fost brevetat. 

„Ar fi de prisos să nu admitem că tehnologia se îmbină cu tot ce ţine de viaţa noastră. Trăim în vremurile milenialilor şi ale generaţiei Z, vreme în care nu există brand care să nu îşi dorească să-i atragă pe aceştia. Şi cum altfel dacă nu prin tehnologie.“ Atât domeniul ceasurilor, cât şi cel al bijuteriilor s-au adaptat noilor cerinţe, iar tehnologia şi-a făcut simţită prezenţa în câteva produse de-a dreptul spectaculoase, spun oficialii Cellini. „Suntem deja în punctul în care plătim cu brăţara anumite servicii şi în care ne vibrează ceasul la mână atunci când echipa preferată înscrie un gol, căci aceasta din urmă este una dintre funcţionalităţile primului smartwatch Hublot - Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup Russia.“

Trecând în domeniul bijuteriilor, pentru a exemplifica îmbinarea acestora cu tehnologia, cu siguranţă cel mai bun exemplu este colecţia rotating rings Girello, de la MEISTER. Montat pe nişte rulmenţi minusculi cu bile, un inel exterior se roteşte lin în jurul altui inel interior, cu o mişcare extrem de silenţioasă şi precisă. Inelele sunt fabricate din platină 950, aur galben şi roşu 750.

De asemenea, în colecţia de accesorii pentru bărbaţi a MEISTER există o busolă ce poate fi purtată drept pandantiv sau amuletă. Iar inelul „Worldtimer“ indică ora din cele mai importante oraşe din lume.

Există însă şi nume româneşti ce merită urmărite, iar un exemplu în acest sens „este designerul Claudia Florentina, care de mai bine de un an are o vitrină dedicată în magazinele Cellini, pentru a-şi expune bijuteriile. Colecţiile ei sunt cu adevărat deosebite, în special cea numită «Sărutul», ce este inspirată din celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi.“